Vandaag en morgen: Open Ateliers!

26-05-2018 Uit Redactie

Fotografie: Ton Delfos

VLAARDINGEN - Met zo'n zestig deelnemende kunstenaars op 27 locaties belooft Open Ateliers Vlaardingen dit jaar een groots evenement te worden. Na de aftrap gisteravond in Kade40 kunnen mensen zich het hele weekend verheugen op een enorme variatie aan werkvormen. Daarnaast worden er diverse pop-up smArt Talks en een AfterArtParty georganiseerd.

Het basisprincipe van de Open Ateliers was altijd al 'deuren open, laat zien wat je in huis hebt'. Vele Vlaardingse kunstenaars doet dit jaar de deuren van hun ateliers open om te laten zien wat ze in huis hebben. Schilderijen, beeldhouwwerken, foto's, installaties, gedichten: er is van alles te zien en te beleven.

Open Ateliers Vlaardingen wordt gezien als een van de grootste en breedste op kunst gerichte evenementen van de stad. Naast diverse Vlaardingse kunstenaars zijn er ook aardig wat niet-Vlaardingers te zien, onder andere in Galerie Har Hensgens, Aanloophuis De Groene Luiken en Galerie Susan Ruiter. Verder biedt de Kroepoekfabriek een inkijk in de talenten van zes jonge kunstenaars. KADE40 is het hele weekend open voor een overzichtstentoonstelling. Daarnaast kun je ook nog eens veel kunstenaars in levende lijve in de Landstraat ontmoeten bij Montmartre inde Landstraat


Zaterdag: smArt Talks

Kunst kijken is mooi, maar er is ook reflectie nodig. In een aantal korte pop-up smArt Talks komen diverse sprekers aan bod over de zin en onzin van kunst. De Delfste kunstenaar René Jacobs praat over de verkoop van kunst: ben je als kunstenaar mislukt als je niks verkoopt? En rasartiest O'tentic Tim vraagt zich af of we kunst eigenlijk wel zo ontzettend serieus moeten nemen.
Cultuurwerkplaats, 15.30 uur en 16.00 uur

Zondag: After Art Party

Aan het einde van de Open Ateliers sluiten veel kunstenaars hun deuren, gaan mensen naar huis, en blijven de werkruimtes leeg en stil achter. Wat is er mooier dan nog even met zijn allen samen te komen en de kunst te vieren? Een feestje met ruimte om te praten, maar ook om het verstand even helemaal op nul te zetten en te genieten van artistieke performances en muziek. Dit vindt plaats in de Cultuurwerkplaats. Bezoekers betalen 10 euro all-in voor eten en drinken. Aanmelden kan via www.openateliersvlaardingen.nl/afterartparty . Cultuurwerkplaats, 17.00 - 21.00 uur

meer informatie: www.openateliersvlaardingen.nl .Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date