Van Het Zwanenmeer naar Armin van Buuren

10-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - ‘The Dutch Don’t Dance’, aldus het bekende lied van Annie M.G. Schmidt. Maar niets is minder waar, zo zul je aanstaande zaterdag 13 april merken in de Stadsgehoorzaal. De talentvolle dansers van De Dutch Don’t Dance Division nemen je met een prachtig staaltje moderne dans en (klassiek) ballet mee op een reis door de geschiedenis van het ballet. Voor iedereen die denkt dat ‘dans niet echt iets voor mij is’, maar die stiekem nog nooit is gaan kijken: Ballet Black & White laat zien dat ballet helemaal niet zo zwart-wit is als je denkt! 

De jonge dansers van De Dutch Don’t Dance Division wisten met hun deelname aan Holland’s Got Talent al een groot publiek te bereiken en te ontroeren en doen dit nu in het theater! Choreografen en artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart componeerden een wereld van uitersten. Een voorstelling die als een trein voorbijraast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw, wereldpremières en een ballet van de internationaal vermaarde choreograaf Nils Christe. Klassieke muziekstukken worden omgevormd naar het nu en in een nieuw jasje gestoken, van het Zwanenmeer tot Armin van Buuren. Zo wordt er een bijzonder contrast gecreëerd met het traditionele beeld van ballet. Natuurlijk is er hier en daar nog steeds een witte tutu te bewonderen, maar door de context krijgt dit spontaan een andere lading.

Inleiding
Bij Ballet Black & White wordt een gratis inleiding aangeboden om 19:00 uur. Een feestje waarin je op een andere manier leert kijken naar wat op het podium gebeurt en kunt kennismaken met de makers. Want als het doek opengaat en de voorstelling begint, dan zie je het eindproduct, de voorstelling. Maar wie zitten hier achter en wat gaat er vooraf aan een voorstelling? In deze inleiding zullen Rinus Sprong, choreograaf en creatief directeur van De Dutch Don’t Dance Division en Emmeline Mooij (werkzaam bij het Nederlandse Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam) ingaan op alles wat met deze voorstelling te maken heeft, maar ook vertellen over het plezier dat dansen geeft. Kom van dichtbij kennismaken, krijg antwoord op al jouw vragen en laat je al meenemen in het verhaal van Ballet Black & White. 

De Dutch Don’t Dance Division met Ballet Black & White
Zaterdag 13 april – 20:15 uur (deuren open 18:00 uur)
Toegangsprijs: € 22,00 incl. consumptie
Inleiding (19:00 uur) gratis toegankelijk
Kaarten (voor de voorstelling en inleiding) HIER!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date