Categorieën

Service

Van analytisch chemicus naar bevlogen docent

Van analytisch chemicus naar bevlogen docent
Uit

Van analytisch chemicus naar bevlogen docent

  • Advertorial
  • 22-09-2015
  • Uit
Van analytisch chemicus naar bevlogen docent

VLAARDINGEN - KADE40 is vrijdag 2 oktober opnieuw de locatie voor De keuken van Vlaardingen, de plek waar stadsbewoners elkaar ontmoeten. Hoofdgast Erik van der Vlis bepaalt het menu en met foto’s, muziek en verhalen, vertelt hij over ‘de dingen doen die je leuk vindt’ en de kantelpunten in zijn leven. ,Als je jezelf begrijpt heb je pas echt oog en oor voor de ander’’.

De afgestudeerd biofarmaceutisch wetenschapper weet waar hij het over heeft. Zijn ontslag in 2012 zet alles op zijn kop maar geeft hem ook de ruimte te ontdekken waar zijn hart daadwerkelijk ligt. ,,Het delen van verhalen is de kracht van De keuken van Vlaardingen’’, zegt initiatiefneemster Marleen Bos. ,,Het brengt stadsbewoners met verschillende achtergronden en culturen bij elkaar’’.

Luisteren

Ontmoetingen met inspirerende Vlaardingers, om naar te luisteren, om mee van gedachten te wisselen, omdat ze de stad kleuren, iets vertellen wat de ander herkent of wat wellicht een oordeel weghaalt. Stadsbewoners die je in het dagelijks leven misschien niet zou ontmoeten. Tussen de gangen door worden persoonlijke verhalen gedeeld met de uitnodiging om eens door de ogen van de ander te kijken. Nieuwe, waardevolle contacten en initiatieven kunnen zo ontstaan. Die avond zal ook de het favoriete gerecht van Erik van der Vlis op tafel komen: Paëlla. Genieten van de Keuken van Vlaardingen is dus ook aanschuiven aan de eettafel.

Zin in een gastvrije avond met mooie verhalen en nieuwe ontmoetingen? Vrijdag 2 oktober a.s. vindt de eerste editie plaats van een nieuwe reeks. Reserveer een plek aan tafel bij De keuken van Vlaardingen via [email protected] Deelname is €16,50 per persoon.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →