Categorieën

Service

Una Via a Palermo in Het Zeepaard

Una Via a Palermo in Het Zeepaard
Uit

Una Via a Palermo in Het Zeepaard

  • Redactie
  • 13-10-2014
  • Uit

VLAARDINGEN - Filmtheater Het Zeepaard vertoont deze week de film Una Via a Palermo, de verrassende Italiaanse debuutfilm van theaterregisseur, schrijver en hoofdrolspeelster Emma Dante, gebaseerd op haar roman Via Castellana Bandiera. Met een mix van sociaal drama, zwarte komedie, politieke allegorie en western is deze film een fraaie ode aan de semi-anarchistische komedies over de Italiaanse volksaard uit de jaren zestig van regisseurs als Vittorio De Sica en Dino Risi. 

Een straat in Palermo is de arena, de omwonenden zijn de toeschouwers. Rosa en Clara zijn met de auto op weg naar een bruiloft. Tijdens een ruzie slaan ze een onbekende smalle zijstraat in en komen klem te staan tegenover een andere auto. Deze zit afgeladen vol met een familie uit de buurt. Grootmoeder Samira zit aan het stuur. Beide auto’s weigeren te keren en de ander te laten passeren. Dit is aanleiding tot een ware volksopstand. De twee vrouwen weigeren te eten, drinken en slapen totdat de ander opgeeft… Het festival van Venetië bekroonde Una Via a Palermo met maar liefst zes prijzen. 

De film wordt vertoond in de JT bioscoop op het Veerplein op donderdag 16 oktober om 20.30 uur en zondag 19 oktober om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl. De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.