Try-out: Welkom bij de Fresku show

01-11-2016 Uit Redactie

Foto: Melissa Verhoeven

VLAARDINGEN - Met drie succesvolle albums op zijn naam is woordkunstenaar en rapper Fresku (Roy Michael Reymound) inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopwereld. Maar ambitieus als hij is, wil hij méér dan alleen muziek. Geleidelijk laat Fresku zich steeds meer via andere kunstvormen zien. Hij wil een verhaal vertellen, door middel van muziek, maar ook door film, columns, seminars en workshops. En dit seizoen voegt hij nog een extra kunstvorm aan zijn, inmiddels al indrukwekkende, lijstje toe: theater. Aanstaande zaterdag 5 november aan de Stadsgehoorzaal de eer om Fresku met één van zijn eerste try-outs van Welkom bij de Fresku show te verwelkomen.     

Al van kleins af aan droomde Fresku over een carrière in een artistiek beroep, maar hij belandde in een riemenfabriek in Eindhoven. In de pauzes schreef hij zijn rapteksten en na het werk maakt hij persiflerende filmpjes met zijn beste vriend (en regisseur) Teemong die hij op internet zet. In 2008 volgt op beide vlakken de doorbraak. Aan de ene kant wordt de meligheid van het typetje Gino Pietermaai door vele mensen omarmd, aan de andere kant zetten de openhartige nummers “Brief Aan Kees” en “Twijfel” Fresku meteen op de kaart als een unieke, persoonlijke rapper.

Het thema tweestrijd loopt als een rode draad door het leven van Fresku én door zijn carrière. Tweestrijd tussen een blank en een gekleurd milieu: als hij rapt laat hij zien dat hij kundig is en zijn donkere Antilliaanse kant goed vertegenwoordigd is. Tegelijkertijd is hij is een echte Eindhovenaar met Brabantse humor. Fresku voelt de noodzaak om het leven en de wereld om hem heen te begrijpen en voert voortdurend een innerlijke oorlog, met als belangrijkste wapens poëzie en humor.  

Fresku heeft de wereld ontzettend veel te vertellen en te delen, maar omdat hij niet alles kwijt kan in zijn raps of op een festival betreedt hij nu het theater. Als een schilder heeft hij zijn gedetailleerd uitgewerkte, prachtige rapteksten en liedjes samengesteld. Hij wisselt beladen thema’s af met satire, grappige persiflages en overdenkingen. De perfect passende video’s, gemaakt door eerder genoemde Teemong, zijn controversieel, emotioneel, humoristisch, maar vooral: indrukwekkend!

Zaterdag 5 november 2016   

Aanvang 20:30 I deuren open 19:30 uur I € 18,00 (normaal), € 15,50 (CJP)

Kaarten kunnen worden besteld via stadsgehoorzaal.nl , daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date