Categorieën

Service

Thuis: theater op een schuiladres

Thuis: theater op een schuiladres
Uit

Thuis: theater op een schuiladres

  • Redactie
  • 22-06-2015
  • Uit
Thuis: theater op een schuiladres
VLAARDINGEN - Afgelopen weekend werd in een voormalig blijf-van-mijn-lijf-huis de voorstelling THUIS gespeeld. Stichting Elckerlyc en KADE40 namen samen het initiatief voor deze locatievoorstelling gebaseerd op geschreven verhalen van dak- en thuislozen in Vlaardingen. Het pand aan de Oosthavenkade 31 diende tot voor kort als schuiladres voor mensen die vanwege huiselijk geweld of schuldproblemen een tijdelijke onderkomen zochten.

Dak- en thuislozen kunnen in Vlaardingen terecht bij Stichting Elckerlyc. Deze stichting biedt een veilige leefomgeving en begeleiding aan personen vanaf achttien jaar, die door een noodsituatie dak- of thuisloos zijn. Deze anonieme personen leverden de woorden voor het theaterproject THUIS.

Wim Staessens, projectmanager bij KADE40: ,,Met dit theaterproject wilden we de verhalen van dak- en thuislozen in Vlaardingen zichtbaar maken. Deze problematiek komt overal voor, ook in Vlaardingen. In een theatervoorstelling heb je de kans om deze verhalen te laten binnenkomen bij mensen.’’ Er was veel belangstelling voor THUIS, het publiek reageerde enthousiast. Een bezoeker: ,,Ik vond de sfeer heel indrukwekkend in die kamers, de opbouw van de voorstelling en vooral die twee jonge acteurs vond ik heel mooi! Blij dat ik geweest ben. Het dreunt behoorlijk na.’’

KADE40 wil in de toekomst met partners in de stad meer van dergelijke locatievoorstellingen maken. Het unieke materiaal van een Vlaardingse locatie, een bijzondere organisatie uit de stad en natuurlijk de verhalen van de mensen die er bij horen zijn inspirerend materiaal voor theatervoorstellingen in Vlaardingen over Vlaardingen. Verhalen met impact en persoonlijkheid, vertalen naar een spannend, ontroerend en onvergetelijke belevenis. Zodat je later, na de voorstelling, door de stad beweegt en kunt terug denken aan al deze bijzondere en unieke theatrale ontmoetingen met bewoners.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →