Theaterprogramma 2017-2018 gelanceerd

10-04-2017 Uit Advertorial

fotografie: Ton Delfos

VLAARDINGEN - Onder luid applaus én met confetti en persoonlijke videoboodschappen van Richard Groenendijk, Youp van ’t Hek en Tineke Schouten is op zondagmiddag 9 april, in een speciale editie van de Vlaardingse talkshow Talk of the Town, het splinternieuwe theaterprogramma van de Stadsgehoorzaal voor het seizoen 2017 - 2018 gelanceerd. Na afloop van de presentatie, die wegens de vraag naar kaarten was verplaatst van de Harmonie naar de Grote Zaal, konden de aanwezigen als allereerste de beste theaterplaatsen bemachtigen bij de speciaal op het podium ingerichte theaterkassa. Om stipt 19.00 uur ging de online kaartverkoop vliegend van start. 

Na een succesvol tweede jaar, stond het glunderende team te popelen om het nieuwe seizoen te presenteren. Samen met de Programmaraad is hard gezocht naar de ideale variatie. Een programma dat bestaat uit herkenning, nieuwe namen, avontuur, gezelligheid, véél jeugd, lokale helden en natuurlijk speciale festivals! Zo worden Youp van ‘t Hek, Tineke Schouten, Sara Kroos, Richard Groenendijk, Ellen ten Damme, Rob de Nijs en OG3NE afgewisseld met onder meer de briljante musical Sweeney Todd van OpusOne, een opera (OperAparty), South African Roadtrip, een ligconcert, een Spoedcursus Vluchteling, Dummie de Mummie, Buurman & Buurman, een vrolijk Peuterfestival én een heus Harmoniebal ter ere van het feestelijke 200-jarig jubileum van de Harmonie op 18 november 2017! Bovendien gaat de Stadsgehoorzaal een aantal spannende experimentjes ‘buiten de deur’ aan. Zo wordt het culturele seizoen op zondagmiddag 20 augustus óp het Zomerterras geopend met voorproefjes, een buitenkassa, een culturele markt en leuke activiteiten voor jong en oud. En op dinsdag 10 april 2018 speelt Jochem Myjer in het Nieuwe Luxor Theater Rotterdam, speciaal en enkel voor het publiek van Vlaardingen!

Natuurlijk zullen aankomend seizoen ook de lokale helden en evenementen weer schitteren op de speelvloer van de Grote Zaal of Harmonie. Vlaardingens eigen talkshow Talk of the Town, het Stadsterras, Toneelgroep ONI, het Vlaardings Musical Gezelschap, JUN en Zanggroep Ratatouille; ze zijn allen weer van de (theater)partij! 

Direct na de volle editie van de talkshow, met gasten als Emilio Guzman, Simon & Garfunkel Acoustic, Sweeney Todd-producent Maarten Voogel en het Vlaardings Musical Gezelschap, kregen alle bezoekers de unieke kans als allereerste de beste theaterplaatsen te bemachtigen. Speciaal hiervoor nam directeur Renske Verbeek plaats achter de theaterkassa op het podium, waar al snel stapels theaterkaarten uit de printer rolden. Voor iedereen die de talkshow niet bij kon wonen was om klokslag 19:00 uur de vliegende start van de online kaartverkoop. 

Seizoensbrochure en openingstijden

De seizoensbrochure met het complete theaterprogramma zal half mei van de pers rollen, maar vanaf heden zijn 24/7 theaterkaarten voor het nieuwe seizoen te bestellen via stadsgehoorzaal.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om kaarten te kopen aan de theaterkassa (Schiedamseweg 51), deze is geopend van woensdag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur, op donderdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur, zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur en tijdens evenementen.