Theater voor een tientje in de Stadsgehoorzaal

19-11-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari 2019 vindt de vierde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats en de Stadsgehoorzaal Vlaardingen is van de partij! In meer dan tachtig theaters in heel Nederland is dit weekend jong, oud, vaste en nieuwe bezoeker van harte welkom om tegen een mooie prijs (€ 10,- of minder!) te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Met in de Stadsgehoorzaal onder anderen de lokale talkshow Talk of the Town, de oer-Hollandse musical Op Hoop van Zegen, een solomuziekprogramma van Gerard Alderliefste en nog veel meer! Want theater is dichterbij dan je denkt!

De ingrediënten van het Nationaal Theaterweekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost € 10,- (of minder) en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater, zoals unieke rondleidingen achter de schermen, meet & greets en workshops. Daarmee is het Nationaal Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen. Doel is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn. Sinds de start van het weekend groeit niet alleen het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers), maar ook het aantal deelnemende theaters. 

Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds, is trots dat Nederland er een theatertraditie bij heeft. ,,Het is een groot succes gebleken. Ieder jaar komen er mensen naar het theater die we anders niet hadden gezien. Extern onderzoek heeft uitgewezen dat nieuw publiek en publiek met een lager inkomen hierdoor het theater weten te vinden. Daarnaast is het heel bijzonder dat de verschillende brancheverenigingen de handen ineen hebben geslagen voor dit unieke initiatief.'' 

Het belooft ook in Vlaardingen een bomvol en bruisend Nationaal Theaterweekend te worden, met in ieder geval: 

Vlaardingse talkshow Talk of the Town (vr. 25 jan. 20:30 uur)
Een avondvullende talkshow over, met en voor de stad. Met leuke gasten, spannende interviews, politieke spelletjes, filmpjes en een speciale culturele omlijsting. De Harmonie wordt omgetoverd tot een gezellig café, waar bijzondere personen, actieve instellingen, unieke artiesten, politieke partijen en interessante ondernemers worden uitgenodigd om u te boeien, prikkelen en inspireren.

Musical Op Hoop van Zegen (za. 26 jan. 20:15 uur)
Deze oer-Hollandse musical met o.a. Bill van Dijk en Mariska van Kolck over het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan zee verloren, laat niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. Met prachtige muziek, aangrijpend en eerlijk theater zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Gerard Alderliefste met solomuziekprogramma Dubbel leven (zo. 27 jan. 14:00 uur)
Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts, in het andere muzikant. In zijn muziekprogramma komen beide werelden samen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde? Gerard zingt, vertelt en speelt Franse en Nederlandse liedjes. Hij vertelt over partydrugs en verslaving, wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten.

Houd de website en social media goed in de gaten, want het programma wordt nog uitgebreid! 

Gerelateerd