Theater is terug op het Zomerterras!

12-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het theaterprogramma is terug op het Zomerterras! Vanaf vrijdag 16 augustus is er drie weekenden lang, naast de vele bijzondere muziekacts, ook theater te beleven in het Oranjepark. Het Zomerterras en de Stadsgehoorzaal hebben de handen ineengeslagen, met als resultaat zes toffe theatervoorstellingen verspreid over de vrijdag- en zaterdagavonden en zondagmiddagen. Alle voorstellingen zijn natuurlijk gratis toegankelijk en te vinden op het speciale theaterpodium, niet te missen met de grote THEATER-letters erboven! 

Voor de komende festivaleditie die aanstaande vrijdag 16 augustus van start gaat, zijn Theatergroep Piepschuim, De Dansers, Mobil & Casier, Enge Buren, Theatergroep Koek en Ui en Tall Tales Company uitgenodigd om de duizenden festivalbezoekers te verrassen, vermaken en ontroeren.  

“We zijn trots op de uitkomst van het gezamenlijke programma” vertelt Joriene Blom van het Zomerterras. “Neem bijvoorbeeld Theatergroep Piepschuim. Dat is een waanzinnig muzikaal duo.” Met ‘Goedgebekt’ waren ze eerder te zien op festivals als Oerol en Karavaan, maar op vrijdag 16 augustus (20:00 uur) spelen ze op het Vlaardingse Zomerterras. Ook naar De Dansers wordt uitgekeken. Op zaterdag 17 augustus (20:00 uur) staan zij met ‘Shake Shake Shake first edition’ om 20:00 uur op het theaterpodium. Een opzwepend concert dat ontspoort in een dansvoorstelling, met muziek als motor en bezieling als brandstof. Mobil & Casier speelt de familievoorstelling ‘B.V. Natuur (6+)’ op zondagmiddag 18 augustus (15:15 uur). Met hun (CO2 neutrale!) kraanwagen dragen ze – met pijnlijke slapstick – hun steentje bij aan een klimaat neutrale wereld. 
 

Ook de drie heren van Enge Buren maken hun opwachting, en wel op vrijdag 23 augustus (20:00 uur). Een karrenvracht instrumenten en prachtige meerstemmigheid zorgen voor hilarisch muziektheater. Bovendien één van de laatste kansen om deze heren te zien, want dit theaterseizoen spelen ze hun afscheidstournee (op vrijdag 20 maart 2020 te zien in de Stadsgehoorzaal). Zondagmiddag 25 augustus (13:30 uur) is het veld voor Theatergroep Koek en Ui met de grappige voorstelling ‘Van Mij’ voor kinderen vanaf 4 jaar. En last but not least is er Tall Tales Company met hun festivalvoorstelling ‘One of these Days’ op vrijdag 30 augustus (20:00 uur). Ze mixen partneracrobatiek, dans en jongleren tot een wervelende choreografie. Een funky show, vol energie, op een soundtrack van artiesten als Pink Floyd, Tom Waits en Jimi Hendrix.
 

Het Zomerterras en de Stadsgehoorzaal zijn erg blij met deze ontwikkeling. Het complete programma is te vinden op www.zomerterras.nl  en www.stadsgehoorzaal.nl . Hier is ook meer informatie te vinden over de verschillende acts. Tot slot wordt het culturele seizoen op zondag 1 september ingeluid tijdens het UITterras, waarbij de hele middag in het teken staat van (theater)optredens.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date