The Passion live te volgen in de Windwijzer

23-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 29 maart om 20.30 uur is The Passion live op groot scherm te volgen in de Windwijzer. Samen kijken met jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk naar de live-uitzending van The Passion. Inloop vanaf 20.00 uur. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen. Entree is gratis.

De achtste editie van The Passion wordt dit jaar gehouden in de Amsterdamse Bijlmermeer. De muzikale paasvertelling The Passion vertelt van een eeuwenoud verhaal, over het de laatste uren van het leven van Jezus, zijn sterven en opstanding. Het thema dit jaar is: ‘Ik zie jou’. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus (Tommie Christiaan), Maria (Glennis Grace), Petrus (rapper Brainpower), Judas (soulzanger Jeangu Marcrooy), Pilatus (Arjan Ederveen), de verteller (Noraly Beyer). De verslaggever(Bert van Leeuwen) loopt mee met de processie, waarbij een stoet mensen het wit-verlichte kruis door de stad naar het centrale plein toe dragen. Primeur: op het hoofdpodium staat dit jaar voor het eerste een koor met veertig verschillende nationaliteiten, onder leiding van Erik van Tijn.

,,The Passion heeft in zijn bestaansgeschiedenis een steeds diepere betekenis gekregen voor heel veel mensen. Dat komt omdat The Passion scherp afsteekt tegen de tijdgeest die aan het veranderen is. In tijden van verwijdering en polarisatie is het verhaal van Jezus een verhaal van verbinding en hoop. Zijn leven, sterven en opstanding zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en hoop.''  (EO-directeur Arjan Lock)Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date