The Legends brengen je in feeststemming

04-12-2018 Uit Redactie

Fotocredits: Eric van 't Groenewoud en Bruno Driessen

VLAARDINGEN - The Legends brengen je op donderdag 6 december in de Stadsgehoorzaal alvast in feeststemming met What a Wonderful Christmas: kersthits van Louis Armstrong, Nat King Cole & Frank Sinatra!

Als succesvol jazzmusicus moet je tenminste één keer in je leven een kerstplaat maken. Louis Armstrong, Frank Sinatra, Nat King Cole en Ella Fitzgerald moesten allen geloven aan het genre waarin Jazz, Blues en Gospel samensmelten. Deze ouderwetse feel good muziek inspireerde The Legends onder leiding van trompettist, zanger/verteller Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens om een heus kerstprogramma te maken. Aanstaande donderdag 6 december in de Stadsgehoorzaal!

De muzikale voorstelling What a Wonderful Christmas neemt je mee op een warme reis door Winter Wonderland. Varekamp vertelt dat er in de voorstelling verschillende kanten van kerst aan bod komen. ‘De feestelijke en uitbundige kant, soms met een knipoog, maar ook een meer serieuze kant en het familiegevoel dat bij kerst hoort.’ Speciale gast tijdens deze tournee is de voormalig songfestivaldeelneemster zangeres Esther Hart. ‘Zeg ‘kerst’ en je drukt automatisch op een knopje in iemands hoofd’, vult Hart aan. ‘Dat is ook het mooie van dit soort dagen. Iedereen beleeft het op zijn eigen manier en heeft zijn of haar eigen speciale herinneringen.’ De vraag was niet of The Legends ooit een kerstshow gingen maken, maar eerder wanneer. Zowel Burkens als Varekamp draaiden afzonderlijk van elkaar met enige regelmaat een gezellig kerstplaatje. Het was dan ook niet meer dan logisch dat na de eerdere succesvolle theatertours rond Miles Davis (MILES!), Louis Armstrong (LOUIS!) en Billie Holiday (BILLIE!) er ook een kerstprogramma zou volgen. De tour startte op 1 december en speelt bijna avond aan avond tot en met 28 december in theaters door het hele land.

Bang dat de show te zoetsappig is zijn ze niet. Burkens vertelt dat de Amerikaanse kersthits van gerenommeerde componisten zijn die ook veel van het ‘American Songbook’ hebben geschreven. Varkekamp vervolgt: ’Daarnaast houden we erg van de jazz uit New Orleans en het optimistische gevoel dat daarbij hoort. Kerst gemengd met blues en gospel, dat is een gouden combinatie die in feite draait om optimisme. Bedenk wat we met elkaar hebben en tel je zegeningen!’

Met elke theatertour brengen The Legends een bijpassende cd uit. Naast de kerst-cd brengen ze dit jaar ook een jubileum-cd met werk van de afgelopen vijf jaar. ‘Dat deze kersttour precies samenvalt met het eerste lustrum van The Legends is louter toeval’ vertelt Burkens. ‘Wel biedt het natuurlijk een fantastische gelegenheid om nog eens stil te staan bij wat we de afgelopen jaren bereikt hebben.’ Varekamp vult aan: ‘Zo’n ontwikkeling is alles waar je als artiest altijd op hoopt. Dat je als het ware familie van elkaar wordt en lief en leed met elkaar deelt.’

What a Wonderful Christmas van The Legends

Donderdag 6 december 20:30 uur (deuren open 19:30 uur)

Toegangsprijs € 18,50 incl. consumptie

Kaarten online bestellen doe je hier!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date