Terug in de tijd met The Bootleg Beach Boys

16-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - The Beach Boys ken je misschien van hits als ‘Good Vibrations’ en ‘God Only Knows’ en op vrijdag 22 februari klinken deze hits door de zaak van De Kroepoekfabriek. Tributeband The Bootleg Beach Boys brengt neemt je mee terug naar de sixties met een eerbetoon aan de legendarische surfband

The Beach Boys startten in de sixties en bracht in hoog tempo albums en singles uit. De nummers borduren in eerste instantie vooral voort op de op dat moment populaire surfmuziek, aangevuld met harmonieuze samenzang. Bandleider was Brian Wilson. Aanvankelijk bassist en een zanger, vanaf de derde plaat het meesterbrein achter de schermen. Hij fungeerde als componist en producer. Onder zijn leiding verscheen ‘Pet Sounds’ in 1966. Het album wordt door in -elk geval- magazine Rolling Stone gezien als de op-één-na beste plaat ooit gemaakt. Dit album zorgde ook voor een golf van succes in Europa.

Vanaf 1972 was het succes tanende. De weg naar beneden werd ingezet door het vertrek van gitarist, toetsenist en zanger Bruce Johnston en het latere ontslag van manager Rieley. Hoewel Brian Wilson terugkeerde in ’76, werden de hoge verwachtingen niet waargemaakt. De band bestond nog wel en bracht uiteindelijk in 1996, na vijfendertig jaar Beach Boys, naar wat bleek het laatste studioalbum uit. Dit mede door het overlijden van Carl Wilson, medeoprichter en gitarist, in 1998.

The Bootleg Beach Boys die van oorsprong Iers zijn gaan de hele wereld over met hun theatertoer. Deze show wordt ondersteund met historisch foto- en beeld materiaal van The Beach Boys zelf. Zij halen de muziek van de Beach Boys volledig terug. Met hits zoals ‘Surfin Safari’ en ‘Surfer Girl’ en ‘Fun Fun Fun’ en natuurlijk de klassiekers als ‘God Only Knows’, ‘Good Vibrations’ en Help Me Rhonda’, maar daarnaast andere nummers van albums ‘Pet Sounds’ en ‘Smile’.

Ze klinken identiek aan The Beach Boys en ze zien er ook nog eens exact uit als The Beach Boys: The Bootleg Beach Boys zorgen voor een memorabele avond en een prachtig eerbetoon aan meer dan vijftig jaar Beach Boys.


THE BOOTLEG BEACH BOYS
22-02-2019
Open: 20.30 uur | Aanvang: 21.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nlBedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date