Tentoonstelling Geuzenmaand

27-02-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De maand maart staat in Vlaardingen in het teken van het geuzenverleden. Rondom de uitreiking van de Geuzenpenning worden door tal van cultuurspelers uit onze stad passende activiteiten georganiseerd die de betekenis en de onderliggende waarden van de Geuzenpenning versterken. De Geuzenpenning is een wereldwijd erkende onderscheiding die wordt toegekend aan een persoon of organisatie die belangrijk werk doet voor de rechten van de mens en is ter nagedachtenis van deze eerste verzetsgroep in Nederland.

Dit jaar wordt de Geuzenpenning toegekend aan Alice Nkom en Michel Togue. Twee advocaten uit Kameroen. Heel weinig advocaten in Kameroen zijn bereidt om homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders juridisch te verdedigen.

Als passende aanvulling organiseert Vlaardings beeldend kunstenaar Frans de Winter een tentoonstelling waarin zestien beeldend kunstenaars hun visie geven over het thema identiteit. De doelstelling van deze tentoonstelling is om het publiek stil te laten staan bij de vrijheid die men heeft een eigen identiteit te mogen uitdragen. Dat het in sommige delen van de wereld gevaarlijk is om te zeggen wat je denkt of om uit te dragen wat je voelt.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 1 t/m 31 maart op volgende locaties:

Museum Vlaardingen I Westhavenkade 54 I di t/m za van 10:00 tot 17:00 en zondag van 12:00 tot 17:00

Kade40 I Westhavenkade 40 I maandag van 16:00 tot 23:00, di t/m do van 09:00 tot 23:00, vrijdag van 09:00 tot 21:00 en zaterdag van 09:00 tot 16:00 (Vanaf 6 maart te bezichtigen.)

Het Stadskantoor aan het Westnieuwland I maandag van 08:00 tot 19:00, di t/m vr van 08:00 tot 16:00.

De officiële opening van de tentoonstelling is in Museum Vlaardingen op 11 maart om 16:00. Deze zal worden geopend door dichter Edita Hasovic met voordracht uit eigen werk.

Deelnemende kunstenaars:

Wilma Kun, Fenneke Hordijk, Mirjam Boomert, Float, Marjon Hoogendijk, Esther de Vlam, Beaty Czeto, Anuska Oosterhuis, Harry Schumacher, Look J.Boden, Ron Weijers, Sander Groen, Irma Rengur, Herman Moscoviter, Zhanhong Liao en Frans de Winter.

Meer informatie omtrent de Geuzenmaand is te vinden op www.geuzenmaand.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date