Tekeningen uit de wereld van Cees Eykelenboom

29-05-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Galerie De Duig vindt van 4 tot en met 26 junieen solo-expositie plaats met werken van beeldend kunstenaar Cees Eykelenboom. De tentoonstelling bestaat uit een selectie tekeningen van de wereld om hem heen.

De inspiratie van Eykelenboom komt voort uit het verlies van kleine dingen die in waarde zijn afgeschreven en zijn vervat in zwart wit houtskool- en potlood tekeningen. Door het afbeelden van dingen die geen nut meer hebben, maar dat ooit wel hebben gehad, benadrukt hij het nostalgische aspect die deze voor ons hebben. Iedereen heeft wel een laadje in huis met spullen die geen functie meer hebben, maar die desondanks niet weggegooid worden. Al deze dingen samen vormen een stilleven, in het Frans niet voor niets nature mort: het is dood, afgestorven, kapot gegaan, het heeft zijn nut verloren.

Eykelenboom is gefascineerd door de beperking van het materiaal dat vanuit de eenvoud de uitdaging voor de expressie vormt. Het weergeven van de diversiteit van stoffen en structuren met hetzelfde tekenmateriaal vormt het uitgangspunt voor zijn werk. Door de huid, de textuur van verschillende spullen en materialen weer te geven in zwart wit benadrukt Eykelenboom tevens het nostalgische aspect van verloren dingen uit de tijd, de persoonlijke waarde en de indrukken die dat met zich mee brengen. Een dagboek van optekeningen uit de tijd.

Cees Eykelenboom is geboren op 13 mei 1959 en heeft een opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij is nu beeldend kunstenaar en cultuurondernemer van beroep.

Galerie De Duig bevindt zich aan Landstraat 29 en is tijdens deze expositie geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak via telefoonnummer 06-12959232.

De officiële opening zal geschieden op 5 juni om 15.30 uur door Hans Rikken.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date