Categorieën

Service

Tekenen, aquarelleren, edelsmeden of fotograferen?

Tekenen, aquarelleren, edelsmeden of fotograferen?
Uit

Tekenen, aquarelleren, edelsmeden of fotograferen?

  • Redactie
  • 27-09-2015
  • Uit
Tekenen, aquarelleren, edelsmeden of fotograferen?

VLAARDINGEN - KADE40 geeft je de ruimte te ontdekken waar je talent ligt en je creativiteit verder te ontwikkelen. Zeker ook voor mensen die nog niet precies weten waar hun talenten liggen.

Tekenen, beginners

Na deze 10 lessen weet jij zeker dat je tekenen leuk vindt en heb je iets geleerd over basismaterialen, basistechnieken, mogelijke onderwerpen en werkwijzen. Deze korte cursus is sterk gestructureerd van opzet: iedereen begint op hetzelfde niveau, werkt per avond aan eenzelfde opdracht en iedere les maak je weer kennis met iets nieuws, voortbouwend op de voorafgaande opdrachten. Een pittige, maar erg leuke tekencursus voor beginners. Docent Liesbeth de Kruijf. Start woensdag 30 september.

Aquarelleren, beginners

Tijdens deze korte cursus (8 lessen) leer je wat het werken met aquarel zo bijzonder maakt. Aquarellen zijn licht en doorzichtig en bezitten daardoor een spontane frisheid die door geen enkel ander medium wordt geëvenaard. De verf wordt verdund met water en je schildert met de transparante kleuren op aquarel papier. De onderwerpen variëren van landschap met wolkenluchten, die je in een vlotte stijl schildert met de waterige nat-in-nat techniek, tot stillevens waarbij je juist gedetailleerd kunt schilderen. Ook je eigen fantasie gebruik je om een werkstuk te maken. Deze cursus is speciaal voor beginners. Docent Lia Schäfer, start 5 november.

Edelsmeden

Edelsmeden is het bewerken van (edele) metalen tot sieraden, maar de mogelijkheden zijn uiteraard veel groter. Ook de vervaardiging van sierlijke gebruiksvoorwerpen en ruimtelijke objecten behoort tot de edelsmeedkunst. Bij KADE40 kun je aan de slag in een goed uitgeruste werkplaats, voorzien van alle noodzakelijke apparatuur. Door de individuele begeleiding kunnen de lessen edelsmeden zowel door beginners als (ver)gevorderden tegelijkertijd gevolgd worden. Beginners bekwamen zich in het ontwerpen van een eigen sieraad door middel van opdrachten en het aanleren van de basistechnieken van het vak. Docent Werner Nijman heeft nog enkele plaatsen vrij op dinsdagavond. Start 22 september.

Fotografie

De cursus is voor iedereen met een digitale camera die meer te weten wil komen over het gebruik van de camera. Heb je het idee dat je maar een klein deel van de mogelijkheden op je camera gebruikt, dan is dit de cursus voor jou. Tijdens de cursus leer je werken met de belangrijkste technische begrippen (diafragma, sluitertijd, ISO, bewegingsonscherpte). Deze elementen zijn belangrijk bij fotografie. Als je deze onder de knie hebt kun je je beter richten op de inhoud van het beeld. Na de cursus weet je wat je aan het doen bent, wat de mogelijkheden van je camera zijn en wanneer je welke instelling gebruikt, dan ben jij de baas over je camera. Docent John Middelkoop, start 10 november.

Voor een compleet overzicht van het aanbod, prijzen en lestijden kijk je op DEZE! link.

 

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →