Categorieën

Service

Tegenlicht Meet Up in Vlaardingen

Tegenlicht Meet Up in Vlaardingen
Uit

Tegenlicht Meet Up in Vlaardingen

  • Redactie
  • 14-07-2015
  • Uit
Tegenlicht Meet Up in Vlaardingen

VLAARDINGEN - In samenwerking met de redactie van het VPRO programma Tegenlicht organiseert Yke Takens, maker en presentator van het verdiepingsprogramma Helder bij Omroep Vlaardingen, op woensdag 15 juli 2015 de tweede Tegenlicht Meet Up Vlaardingen. Het onderwerp van deze avond is: Nederland kantelt en de transities.

Onze tijd is geen tijdperk waarin zoals altijd veranderingen plaatsvinden, maar zitten we in een verandering van een tijdperk. Eens in de 150 tot 200 jaar ontstaat een radicaal andere samenleving. Een belangrijk kenmerk van onze huidige tijd is dat de veranderingen van onder af komen en dat veel gevestigde instellingen, politiek, bedrijven en organisaties zich tegen deze veranderingen verzetten of moeite hebben zich aan te passen. Wat is kantelen? Welke veranderingen willen wij in Vlaardingen? Hoe gaat de politiek hiermee om? Is de zorg mensgericht? Hoe duurzaam leven wij?

Sprekers deze avond zijn Nynke Schaaf, verbinder bij Nederlandkantelt.nl, Talitha Muusse, lid raad van toezicht Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ( MVO) en Olaf Blaauw, Vlaardingse consultant en voorstander van systeem transitie. Na de pauze zullen zij samen met wethouder Cees Oosterom plaatsnemen in een panel voor dialoog met de aanwezige gasten. De avond wordt muzikaal omlijst door muzikanten van het open podium van Kade40.

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond om u te laten informeren of mee te praten over dit onderwerp. De bijeenkomst is in KADE40 aan de Westhavenkade 40 en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.