Tango Extremo met Club Vaudeville

18-05-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Tango Extremo duikt in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de jaren ’20 en ’30 in Berlijn en Parijs. Daar, waar na de eerste wereldoorlog, jazz, folklore en klassieke muziek zich virtuoos vermengen met variété en amusement. Dit alles komt samen in Club Vaudeville, waar nachtbrakers en extravaganten elkaar ontmoeten. Club Vaudeville is het laatste Zomerterrasconcert van dit seizoen en te bewonderen op zondag 28 mei om 14.00 uur in de Stadsgehoorzaal. 

Johan (Joris Lutz) is geen nachtbraker en alles behalve extravagant, maar er is iets aan Club Vaudeville dat hem mateloos intrigeert. ’s Avonds staat hij vaak onder het schijnsel van een lantaarnpaal te kijken wie er allemaal de club binnengaan. Soms zet hij zelfs een paar passen richting de entree. Wat zou een keurige man te zoeken hebben in zo’n obscure kelder vol criminelen en kunstenaars? 

Als hij voet in Club Vaudeville zet, opent Mackie Magnolia (Job Hubatka) de avond net met ‘I'm just a gigolo’. Dat zet de toon voor een nacht vol ontdekkingen in de duistere wereld van verlangens en te weinig liefde. Een wereld vol decadentie, melancholische glamour én muziek. Muziek die het leven niet mooier wil maken dan het is, maar het juist intens en vol wil laten klinken. Tango Extremo neemt het publiek aan de hand mee naar het Berlijnse Tingel Tangel Theater en de Folies Bergère in Parijs, maar ook de nachtclubs van New York komen een avond lang tot leven.

Tango Extremo brengt met Club Vaudeville in haar achtste voorstelling een muzikale ode aan de kracht van de mens om zich staande te houden, om door te leven, ook al zijn we ‘just a gigolo, and life goes on without us...’ 

Zondag 28 mei 2017, onderdeel van het Stadsterras. Aanvang 14.00 uur, deuren open 13.30 uur, entree € 10,00. Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl, daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.

Gerelateerd