Categorieën

Service

Tango Extremo hoofdoptreden van Stadsterras

Tango Extremo hoofdoptreden van Stadsterras
Uit

Tango Extremo hoofdoptreden van Stadsterras

  • Redactie
  • 06-01-2016
  • Uit

VLAARDINGEN - Denk je eens in…Broeierige havensteden in de jaren dertig. Havana, Buenos Aires. De levendigheid van de straat en de reuring in de donkere cafés met zwoele muziek. Deze sfeer, met de muziek uit de illustere dagen van de danssalons van Zuid-Amerika van weleer, kun je op 31 januari beleven in de Stadsgehoorzaal. En wel in de tot de verbeelding sprekende muziekvoorstelling Havana van Tango Extremo, het hoofdoptreden van het Stadsterras op zondag 31 januari 2016. 

Sinds haar oprichting in 2003 (door violiste Tanya Schaap) heeft het ensemble Tango Extremo een op zijn minst opmerkelijke ontwikkeling meegemaakt. Niet alleen speelde het ensemble de afgelopen jaren op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland, ze tourde ook door Europa, Zuid-Korea, China, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Rusland. Bovendien stond Tango Extremo in augustus 2009 als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival: het meest prestigieuze Tangofestival ter wereld. 

En nu dus de eer aan Vlaardingen om het ensemble te verwelkomen! De muzikale voorstelling Havana (met onder meer muziek van de Buena Vista Social Club) belooft een bonte mix van Cubaanse en Argentijnse muziek, waarbij Tango Nuevo wordt gecombineerd met klassieke muziek, jazz- en Zuid-Amerikaanse muziek. De show wordt op een zeer amusante en cabareteske manier aan elkaar gepraat door Tanya Schaap. Kortom, een ideale zondagmiddagbesteding! De line-up van het ensemble bestaat uit Tanya Schaap (viool), Ben van den Dungen (sopraansaxofoon), Rob van Kreeveld (piano), Hans van der Maas (accordeon), Thomas Pol (contrabas) en Gerardo Rosales (percussie).

 

Terrasje pakken in de Stadsgehoorzaal

Tango Extremo is het hoofdoptreden van het Stadsterras, een gratis maandelijks terugkerend familiefestival waar de zondagmiddagsfeer van het Zomerterras en de mogelijkheden van de Stadsgehoorzaal worden gecombineerd. Van 15.00 tot 18.00 uur kun je in de Stadsgehoorzaal genieten van professionele en lokale muzikanten, acteurs, verenigingen, groepen en gezelschappen. Naast optredens en kijkjes achter de schermen is er ook tijd en ruimte voor ‘meets en greets’ met artiesten en gezelschappen, rondleidingen, hapjes, drankjes, workshops, exposities en overige culturele activiteiten voor jong en oud en waarschijnlijk veel bekenden!

Let op: Voor het optreden van Tango Extremo wordt wel een (bescheiden) toegangsprijs gerekend.

Deuren open 15.00 uur I Aanvang 16.00 uur I € 10,00 (Tango Extremo) Het volledige en actuele programma van De Stadsgehoorzaal is te vinden op: stadsgehoorzaal.nl