Talk of the Town: gaat talkshow het nieuws herkauwen?

17-01-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdagavond 25 januari vindt een nieuwe editie plaats van Talk of the Town, de lokale talkshow in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. In de Harmonie ontvangt presentator Tjerk van der Ende diverse gasten om uiteenlopende onderwerpen te bespreken.

Uiteraard staat Talk of the Town stil bij de actuele politieke ontwikkelingen. Na het vertrek van Arnout Hoekstra uit het college, het uiteenvallen van ONS.Vlaardingen en het wankele voortbestaan van het raadsprogramma is er genoeg te bespreken. Aan tafel zitten Bert Blase, voormalig burgemeester van Vlaardingen en verkenner in de eerste fase na de gemeenteraadsverkiezingen in maart vorig jaar en de vertrokken wethouder Arnout Hoekstra. Blase maakt zich op voor de provinciale verkiezingen met zijn nieuwe beweging Code Oranje, die pleit voor meer betrokkenheid van burgers, terwijl Arnout Hoekstra voor de SP lijsttrekker zal zijn voor de Europese parlementsverkiezingen.

De keuze van de onderwerpen en gasten zijn redelijk voor de hand liggend,maar daarmee wordt tegelijkertijd de zwakte van de talkshow blootgelegd: dat wat presentator Tjerk van der Ende aan de gasten zal ontfutselen is allang en breed 'gebracht' door andere media. Als Van der Ende en zijn produktieteam nu niet dieper gaan researchen dan wat aan informatie al bekend is dan wordt het een minder interessant 'herkauwen'  en nog eens overdoen van de 'kunstjes' die Blase, Hoekstra en anderen al eens hebben laten zien. Daarmee krijgen die gasten een overigens prima podium om hun PR te verspreiden,maar ook niet meer dan dat.  


Talk of the Town
Vrijdag 25 januari 2019 - 20.30 uur
Harmonie, Stadsgehoorzaal Vlaardingen
Kaarten: €4, te koop via www.stadsgehoorzaal.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date