Succesvolle opening van het nieuwe culturele seizoen

24-08-2022 Uit Redactie

foto: Jan Thijssen

VLAARDINGEN - Op zondag 21 augustus werd de laatste Zomerterras-dag knallend afgesloten met een drukbezocht en zonnig UITterras: dé spetterende start van een gloednieuw cultureel seizoen door en voor Vlaardingse culturele organisaties en verenigingen. Ruim tweeduizend festivalbezoekers genoten van een uitgebreid theater- en muziekprogramma, kinder-activiteiten, meet & greets, hapjes & drankjes en gezelligheid! Met daarnaast een grote opkomst bij de theaterkassa op het festivalterrein kan deze vierde editie van het UITterras als méér dan geslaagd worden genoemd en is de Stadsgehoorzaal klaar voor een nieuw seizoen met meer dan honderd voorstellingen, te vinden op stadsgehoorzaal.nl/programma!

Met onder andere grote namen als Wouter Hamel (12 mei in de Stadsgehoorzaal), Assepoester de Musical (8 januari), Checkpoint Charlie de Musical (9 maart), Dennis van Aarssen (10 februari), Kikker is Verliefd (29 januari), Elvis The Music door Erwin Nyhoff (27 januari) en de opzwepende festivalafsluiter Pater Moeskroen (11 februari) bood het UITterras iedere festivalbezoeker wat wils én konden zij alvast proeven van de spannende voorstellingen die het theaterprogramma 2022/2023 van de Stadsgehoorzaal in petto heeft. Bij de festivalkassa op het terrein konden bovendien direct kaarten worden aangeschaft voor alle voorstellingen in het theater en concerten in poppodium De Kroepoekfabriek.

Naast het uitgebreide muziek- en theaterprogramma konden de UITterras-bezoekers in De Proeftuin proeven, oftewel kennismaken, met de vele culturele instellingen, organisaties en verenigingen die onze stad Vlaardingen rijk is. Aan de hand van korte proeflessen, workshops, activiteiten en meet en greets werden nieuwe hobby’s ontdekt en kon men meer leren over het rijke culturele aanbod in de stad. Ook werd het publiek de hele dag door verrast door bijzondere kleine (straattheater)optredens. Zo verrees de Eiffeltoren in het Oranjepark voor een magieshow, zijn er vele karikaturen getekend door een sneltekenaar en vertelden kinderen hun verhaal tijdens Praatpaalverhalen. Tot slot kon iedereen die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in het theater zich laten informeren door directeur Renske Verbeek. Iedere 3e donderdag van de maand vindt er bovendien een informatie-uurtje plaats, meer informatie is te vinden op stadsgehoorzaal.nl/wordvrijwilliger.

De Stadsgehoorzaal kijkt vol trots terug op een zeer geslaagde opening van het nieuwe culturele seizoen en dankt iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan deze succesvolle, vierde editie van het UITterras. Het nieuwe theaterprogramma voor het vers afgetrapte theaterseizoen is te vinden op stadsgehoorzaal.nl/programma.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date