Streekmuseum ook doordeweeks open

22-07-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Als extra service voor de Vlaardingers die (nog) niet op vakantie gaan zal het Streekmuseum Jan Anderson nog ruim één week, tot en met 31 juli, iedere middag van de week van 14.00 tot 16.00 uur open zijn. Het bezoek is gratis en tevens is het boekje over de actuele tentoonstelling te koop, volledig  in kleur, met de ruim 50 afbeeldingen van de hoogtepunten van de Vlaardingse geschiedenis.


Over de tentoonstelling

Het ontstaan van de stad, de stadsrechten van 1273 van Floris V en de bewoning van het huis in het Hof door Ruytenburgh van de Nachtwacht zijn te zien via voorwerpen uit de collectie van Streekmuseum Jan Anderson.

Via een serie van elf plattegronden is de groei van de stad tot heden in zicht gebracht. Ook wordt de omslag van na de Tweede Wereldoorlog van vissersgemeenschap via industrieplaats naar de tegenwoordige tijd als woonstad getoond. Honderden voorwerpen tonen die geschiedenis zoals de schilderijen van de vier molens bij de Galgkade en boerderijen in de Holy-polder. Foto’s van de bouw van het Hollandia gebouw en het bestuur van de Spaarbank die vrijdagavond zitting hield in het stadhuis tot de vrachtwagens van de melkfabriek Emous en een tankwagen van de melkfabriek Hollandia. De bijbel van Ds. Glashouwer, het offerblok en het naaimandje van de dienstbode van de pastoor tot de penningen geslagen bij de restauratie van de Grote Kerk in de jaren zestig.

Streekmuseum Jan Anderson bevindt zich aan de Kethelweg 50.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date