Stichting Zeillogger Balder 10 jaar in de vaart

18-05-2020 Uit Redactie

foto: Edgar Aaldijk

VLAARDINGEN - 18 mei 2010 is de datum waarop het toenmalige bestuur van de Stichting Zeillogger Balder bij Notaris van Gastel de akte ondertekende voor de oprichting van Stichting Zeillogger Balder. Doel was de grootschalige restauratie op verantwoorde wijze en duurzaam te kunnen uitvoeren en ook het toekomstige beheer zeker te stellen.

Nadat met elkaar ruim een jaar de (on)mogelijkheden werden onderzocht, bekeken en berekend, van het op de wal zetten van de VL92 Balder tot het in de vaart houden, was het dan zo ver. Alle toenmalige aanwezigen zijn nog steeds betrokken bij de VL92 Balder en niet te vergeten het geweldige team aan vrijwilligers die zich al die jaren hebben ingezet.

Een prachtig onderdeel van het Nederlands varend erfgoed waar wij als Vlaardingen trots op mogen zijn. Zonde dus dat het momenteel niet te doen is om hier op natuurlijke wijze aandacht aan te besteden, alle evenementen waar de Balder Acte de présence zou geven, gaan begrijpelijkerwijs niet door. Een van de hoogtepunten tijdens het jubileumjaar voor de VL92 Balder was de aanwezigheid in augustus bij de Sail Amsterdam 2020. Op naar het elfjarig bestaan dan maar!
  Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date