Steun voor verdere ontwikkelingen Broekpolder

10-07-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Binnenkort kent Vlaardingen en de Broekpolder een nieuwe organisatie. Dat is de Coöperatieve Vereniging Broekpolder (CV BP). Deze organisatie richt zich op het verdere versterken van de Broekpolder, het ontwikkelen van activiteiten voor de leden en het behartigen van de belangen van de leden.

Oprichter en tevens eerste lid van de Coöperatieve Vereniging is de Federatie Broekpolder, het burgerinitiatief dat al meer dan 10 jaar zich hard maakt voor een mooie en bruikbare Broekpolder voor Vlaardingen en omgeving. De Federatie levert ook de voorzitter van de CV BP. Ook de Gemeente Vlaardingen wordt lid en met Staatsbosbeheer zijn de finale besprekingen gaande. Beide zijn eigenaar of beheerder van veruit het grootste deel van de Broekpolder. Het lidmaatschap staat open voor alle verenigingen en bedrijven die gevestigd zijn in de Broekpolder; een groot aantal daarvan heeft al aangegeven lid te willen worden. Verder kunnen bedrijven en instellingen in de brede Vlaardingse regio lid of ambassadeur worden.

Zo heeft VOPAK Vlaardingen besloten om ambassadeur te worden van de CV BP. Directeur Ard Huisman tekende de overeenkomst. Ook de heer Harry Chambone, namens de Onderwijsgroep LENTIZ, tekende voor het lidmaatschap van de CV BP. Laatstgenoemde wordt tevens lid van het startbestuur.

Beide heren tekenen onder de toeziende ogen van Harm Borgers, voorzitter van de Federatie Broekpolder en van de CV BP en die van Yvonne Batenburg, oud-voorzitter van de Federatie, en nog altijd zeer betrokken.

Gerelateerd