Categorieën

Service

Start nieuw cursusseizoen bij KADE40

Start nieuw cursusseizoen bij KADE40
Uit

Start nieuw cursusseizoen bij KADE40

  • Advertorial
  • 24-08-2016
  • Uit
Start nieuw cursusseizoen bij KADE40
VLAARDINGEN - Het nieuwe cursusseizoen bij KADE40 gaat vanaf deze week dansend en muzikaal van start. Vanaf de 2e week van september zullen alle lessen weer zijn gestart en geeft KADE40 je volop de ruimte je creativiteit en talent verder te ontwikkelen.

Dans voor jong en oud
Het dansaanbod bij KADE40 is flink uitgebreid. De verschillende partners bieden wisselend aanbod, van lessen Dance-energy tot Tapdance, Streetdance en Latin Fusion. Jongeren en kinderen kunnen hun dansmoves aanscherpen in de lessen Streetdance en Dancemix. Speciaal voor jongens wordt er gestart met Breakdance Boy’s Class. De allerkleinsten kunnen lekker bewegen in de lessen Muziek met Peuters, Kleuterdans of meedansen en zingen bij Song and Dance.  

Muziek en theater
Bij KADE40 worden verschillende muzieklessen aangeboden. Van gitaar tot harp, piano en saxofoon. Ook worden er bij KADE40 zanglessen gegeven. Hoe leuk (en nuttig) het is te kunnen improviseren, leer je in de cursus Improvisatietraining. Dit jaar wordt deze cursus aangeboden voor volwassenen en jongeren. In oktober gaan we nog een stapje verder en kan men leren hoe een theaterproductie gemaakt wordt. Op de dinsdagen is het Baldertheater terug bij KADE40. Wil je een kennis maken met dit unieke theatergezelschap of een keertje met hen meespelen? Kom dan op een dinsdag langs, tussen 10.00 en 16.00 uur. 

Cultuur
Op het culturele vlak is het aanbod uitgebreid met de jaarcursus ‘Kunst Kijken en meer zien’. Kunsthistorica Willy Atema behandelt in haar lessen verschillende thema’s en gaat 2x mee op museumbezoek. Lessen worden gegeven op dinsdag en woensdag. Op dinsdagochtend en –middag zijn er ook lessen Kunstgeschiedenis te volgen bij KADE40. 

Beeldend, fotografie en schrijven
Een ieder die zijn teken- en schildertalent (verder) wil ontwikkelen, wil leren etsen, mooie sieraden wil ontwerpen én maken of potten en vazen wil (leren) bakken, is bij KADE40 aan het juiste adres. Nieuw in het aanbod zijn de lessen Portret- en Figuurboetseren op donderdagavond en Collage en gemengde technieken op vrijdagochtend. Op het gebied van fotografie worden er verschillende korte, praktische cursussen aangeboden. Er zit er vast een bij die de juiste klik geeft. Om je schrijftalent te ontwikkelen schrijf je je in voor de cursus ‘overtuigen met verhalen’. In 6 lessen leer je hoe je jouw verhaal het best op papier kunt zetten en zie je nog iets van Vlaardingen ook. De lessen worden op verschillende locaties gegeven.  

Kinderatelier en Jeugdtheater Hofplein Vlaardingen
Kinderen vinden het leuk creatief bezig te zijn. In het Kinderatelier op woensdagmiddag gaan de kinderen onder begeleiding van een kunstenares aan de slag om te ontdekken waar hun talent ligt. Kinderen die liever op de planken staan, doen natuurlijk mee met de lessen van Jeugdtheater Hofplein Vlaardingen. Ook deze lessen worden op woensdag gegeven.  

Uitgebreide informatie over het cursusaanbod, startdata, prijzen en inschrijven is te vinden op www.kade40.nl.
 

Open Huis


Zaterdag 10 september is het Open Huis bij KADE40. Deze daga presenteren verschillende KADE40 partners hun talent. Om 12.00 uur wordt de tentoonstelling met werken van de schilderclubs Voeks en Centaur geopend. Tot 16.00 uur zijn er optredens van lokaal muziek- en theatertalent. Om 20.30 uur speelt het Balder Theater nog één keer de voorstelling De Verhalenfabriek. Leuk om te (laten) zien met wie KADE40 ook in het nieuwe seizoen samenwerkt. 

KADE40
Westhavenkade 40, Vlaardingen
010 - 460 20 11
[email protected]
www.kade40.nl

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →