Stadsterras opent feestelijk theaterseizoen

20-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Aanstaande zondag 25 september is het zover: de feestelijke opening van het nieuwe culturele seizoen met een Stadsterras XL! Tussen 12:30 uur en 17:00 uur is iedereen van harte welkom in de Stadsgehoorzaal voor vele professionele en lokale voorproefjes en een uitgebreid programma voor jong en oud. Geniet van professionele acts zoals Herman in een bakje geitenkwark, Speelman en Speelman, the Amazing Stroopwafels en de Bende van Beuving én van de lokale helden die later dit seizoen allemaal met hun volledige voorstelling in de Stadsgehoorzaal te bewonderen zijn. Acte de présence geven waaronder de Wannebiezz, het Vlaardings Musical Gezelschap en Jeugdmusicalkoor Applaus. Alle previews zijn gratis toegankelijk.

 

Openingsact


Om 14:40 uur zal het nieuwe theaterseizoen 2016 - 2017 officieel in de Grote Zaal worden ingeluid met een wervelende dans act van dansschool Demi Point en dansdocente Jessica Borsboom. 

 

Zomerterrasconcert Ntjam RosieHet Zomerterrasconcert is een vast onderdeel van het Stadsterras, dat natuurlijk ook deze middag niet zal ontbreken. Deze editie een prachtig optreden van Ntjam Rosie, een Kameroens-Nederlandse jazz-zangeres met een geweldig eigenzinnige, herkenbare sound waarin soul, jazz, gospel en wereldmuziek worden verenigd. Ntjam Rosie speelde in 2011 op het North Sea Jazz Festival, maar is tegenwoordig te zien in theaters en clubs. Het optreden start om 14:00 uur, kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar via www.stadsgehoorzaal.nl of aan de kassa van de Stadsgehoorzaal.

 

Dansvoorstellingen, workshops en boekpresentatieEr staat een uitgebreid programma voor jong en oud op de planning deze middag! De vele danstalenten van dansschool Demi Point en de Vlaardingse Balletschool (Annabel Judels) zullen in de Grote Zaal een spectaculair dansoptreden geven. In de Glazen Foyer kunnen de kleinste theaterbezoekertjes lekker meedansen tijdens de dansworkshop van Annabel Judels. Tussen deze workshops door wordt rond 13:50 uur het nieuwe kinderboek Draakje & Muis gepresenteerd door de makers. Wie meer van ‘boeken zingen’ houdt, kan in de foyer beneden met de Biebband mee op reis langs bekende jeugdboeken. De wat oudere kinderen kunnen deelnemen aan de workshop van Roos en Suus van Zing & Maak een Ding of lekker meedoen aan de activiteiten van Petje Af (parkeerplaats achter het theater) en Un1ek. Ben je meer van het improviseren of wil je het graag leren, neem dan een kijkje bij de workshop Improvisatietheater die om 15:00 uur start op het Balkon!

 

Culturele markt en Walk of Peace


Op de Culturele markt staat een groot deel van de Vlaardingse culturele verenigingen en organisaties klaar om het publiek te informeren over de verschillende activiteiten. Leuk om even langs de kramen te lopen en te snuffelen aan alle leuke activiteiten die Vlaardingen in petto heeft. Loop je liever een flink stuk, doe dan mee aan de Walk of Peace. Deze wandeling start om 13:00 uur in de Westwijk en eindigt rond 16:30 uur op het podium in de Stadsgehoorzaal. Meer informatie over de wandeling vind je op www.vveh.nl .

 

Afsluiter met Six Strings


Om 16:30 uur wordt de middag muzikaal afgesloten met een spetterend optreden van Six Strings Experience. Dit muzikale powertrio speelt nummers van Hendrix tot John Mayer en Van Halen en bestaat uit Iwan de Reus (Popschool de Reus) op gitaar, Martin Bakker op bas en Luuk Kranenburg (drumschool Q-Percussion) op drums.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date