Stadsstrand en drive-in bioscoop op Eiland van Speyk

26-05-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In februari is er gesproken over een gebiedsvisie, en al eerder was vastgesteld dat er een paar honderd woningen gebouwd gaan worden. We hebben het over het gebied rond de Koningin Wilhelminahaven. Iets later bleek dat het geld bij de gemeente Vlaardingen op was, niet alleen dit jaar maar ook de komende jaren. Dat betekent dat er fors bezuinigd moet worden en vanaf medio maart kwam daar ook nog een keer de coronacrisis overheen. Kortom, het lijkt erop dat de plannen voor het Eiland van Speyk, met 255 woningen tussen de Waterleidingstraat, de Oosthavenkade en de rivier, even moeten wachten.

Dat doet niets af aan de levendigheid van het gebied, want de komende maanden kun je er terecht bij een heuse drive-in bioscoop en een Stadsstrand. Mogelijk gemaakt door een groep betrokken ondernemers die zich verenigd hebben in de (stichting) KWartiermakers, waarbij de KW natuurlijk staat voor de initialen van het gebied. De stichting KWartiermakers heeft als doel nieuwe positieve energie te brengen in de Koningin Wilhelminahaven en het gebied te laten herleven tot een plek waar je als bezoeker graag wil komen. Dat doen ze via ‘placemaking’ en dat is vooral een modewoord voor het organiseren van evenementen in het gebied, deels op vaste plekken. Twee belangrijke evenementen die de KWartiermakers willen organiseren zijn het Stadsstrand en de Drive-in bioscoop.
 

Stadsstrand 2020


In 2019 heel populair en een prachtig initiatief met sport, kunst, spel, cultuur, historie, gezellige barbecues en ander vertier. De opgeknapte, oude Vuurtorenkap was er het stralend middelpunt en het Stadsstrand lijkt wel terug te komen maar dan wel aangepast volgens de geldende coronamaatregelen.
 

Drive-in Bioscoop van Speyk


In de herfst, als het te koud wordt voor het Stadsstrand en het buiten weer iets vroeger donker wordt, organiseren de KWartiermakers, in samenwerking met Filmhuis Zeepaard zes Drive-in Bioscoop vertoningen op het braakliggende parkeerterrein aan de Waterleidingstraat. Bezoekers parkeren hun auto en zien, zelfs bij slecht weer vanuit hun voertuig bijzondere films. Over de ‘boordradio’ komt de audio binnen. Oorspronkelijk gepland in september, maar mogelijk wordt dat al eerder. Meer informatie volgt.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date