Stadsfestival opent seizoen Stadsgehoorzaal

05-09-2015 Uit Redactie

fotografie: Ton Delfos

VLAARDINGEN - Op zondag 20 september wordt in de Stadsgehoorzaal het nieuwe culturele seizoen spectaculair geopend voor het grote publiek. Van 12.30 uur tot 18.00 uur vormt het theater hét decor voor het Stadsfestival, een theaterfeest voor de hele regio met professionele en lokale voorproefjes van het komende seizoen, ‘meet and greets’ met artiesten en verenigingen, rondleidingen, jeugdtheater, live muziek, hapjes, drankjes, workshops, exposities, activiteiten voor jong en oud én waarschijnlijk veel bekenden! 

De gehele middag kunt u doorlopend in de Grote Zaal, Harmonie en de verschillende foyers genieten van tal van optredens en voorstellingen. Van professionele voorproefjes als Javier Guzman, Aron Elstak, Marjolein Meijers (Van Berini tot Solex), Prettig Gestoord en Total LOS tot de Vlaardingse helden van Chv Sursum Corda, Jeugdmusicalkoor Applaus, Kamerkoor Animato, Vlaardings Musical Gezelschap, zanggroep Ratatouille, Toneelvereniging Varia en Showbrassband Thalita. Ook de Vlaardingse dansgroepen van Demi Point, Vlaardingse Balletschool en Celtic Swing zijn van de partij. Op de culturele markt in de Benedenfoyer kunt u zich door de verschillende organisaties en verenigingen laten informeren over hun activiteiten. 

Liever zelf aan de slag? Voor jong en oud staan er verschillende zang-, theater- en creatieve workshops op het programma. Daarnaast kunt u zich bij de E.H.B.K. (Eerste Hulp bij Kaartverkoop) laten adviseren bij het kiezen van de juiste voorstelling(en). Kom langs voor een heus theateradvies op maat! 

Om 15.30 uur is er een uniek moment gepland in de Grote Zaal. Componist Keimpe de Jong gaat met alle culturele spelers en het publiek de uitdaging aan om – onder begeleiding van een live band – het seizoen met een lied te openen, een Grand Départ! 

Natuurlijk is er deze middag ook ruimte voor al uw vragen en ideeën. Het Stadsfestival is een uniek moment om kennis te maken met het nieuwe Stadsteam en de Stadscrew en ons theater van de grootste zaal tot in het kleinste hoekje te bezoeken. Het belooft een spetterende aftrap van het nieuwe seizoen te worden, een seizoen met ruim vijftig voorstellingen en festivals, stadsinitiatieven, gastprogrammering en verenigingen. Op www.stadsgehoorzaal.nl is het complete programma van het Stadsfestival en van het seizoen 2015-2016 te vinden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date