Stadsdichter zwaait (bijna) af met overzichtsbundel

21-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen week presenteerde de 7e stadsdichter van Vlaardingen, Marjoleine van Aperen, haar bundel met het overzicht van haar gedichten van de afgelopen twee jaar in het Vlaardings Museum. In het theater van het Vlaardings Museum lagen de zwart- rood gelaarsde boekjes hoog gestapeld klaar en namen de gasten, met een ijzerkoekje – in haringvorm natuurlijk- plaats.

Het stadsdichterschap bracht haar dichterbij Vlaardingen en leverde veel leuke ontmoetingen met burgers en organisaties op, zo vertelde Marjoleine. De interesse voor en haar werk en initiatieven werkten bijzonder motiverend en daarvoor bedankte ze dan ook iedereen hartelijk. Speciale dank ging uit naar het Museum Vlaardingen en de Gemeente.

Het gedicht waarmee ze twee jaar geleden stadsdichter werd: “Van overstag naar overslag” werd op de door haar zo kenmerkende wijze voorgedragen en de zaal werd nog stiller dan ze al was. Ook droeg ze het gedicht “Vlaardingse haven” voor, het januari-gedicht van het poëzieposterproject 2018. Het project met als doel Vlaardingers te laten herinneren, te informeren en enthousiasmeren voor hun stad en de dichtkunst, was één van de hoogtepunten in haar ambtstermijn. Het was vervolgens aan wethouder van Cultuur Jacky Silos om de  vanaf 1 april jongstleden geïnstalleerde overzichtstentoonstelling van alle 12 maandgedichten, met het doorknippen van een rood lint, te openen. Daarna werd aan wethouder Silos ook de eerste bundel officieel overgedragen.

De in het afgelopen twee jaar ruim 40 door onze stadspoëet geschreven en nu gebundelde gedichten, geven een mooie en heldere inkijk in het Vlaardings leven van toen en nu. Onze (nu demissionair) stadsdichter mag trots zijn op bundel “Vlaardingse verhalen”. Die bundel is natuurlijk verkrijgbaar bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date