Stadsdichter neemt afscheid

28-01-2017 Uit Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN – Het begon oorspronkelijk bij de in 2010 overleden Kees Alderliesten en het eindigde voorlopig met Look J Boden: het Stadsdichterschap van Vlaardingen. Boden nam gisteren afscheid in Kade40 met een laatste gedicht, getoonzet op de wijs van “België”, een nummer van Het Goede Doel. Ook droeg hij nog wat werk voor uit de net verschenen bundel “Kleurstof”, waarin alle 48 stadsgedichten van de twee jaar dat hij stadsdichter was.

Kade40 was redelijk gevuld bij het afscheid, een aanhang van zo’n 50 personen had zich verzameld om getuige te zijn van Boden’s afscheid. Look zelf had voor een gevuld programma gezorgd met collega dichter Tim O’tentic, de Haagse schrijver, dichter, zanger en theatermaker Anne-Tjerk Mante en cabaretière Merel Mooistra.

Het laatste gedicht, getiteld “Vlaardingen” werd gezongen door Boden zelf; niet live, want daarvoor was hij op dat moment niet goed genoeg bij stem, maar via een eerder door hem gemaakte geluidsopname, waarbij hij wel met gebaren de tekst en intensiteit van het nummer/gedicht begeleidde.

Na afloop kwamen de cadeaus, de bedankjes en de weemoed waarmee Vlaardingen afscheid nam van haar bewonderaar, criticaster, verbale geselaar en liefhebber. Op 1 februari zal Stichting Anders Kijken bekend maken wie de nieuwe Stadsdichter wordt.

Bekijk de foto's
Gerelateerd