Speuren, spelen en beleven in Museum Vlaardingen

12-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In de komende herfstvakantie valt er voor kinderen weer veel te doen in Museum Vlaardingen. Speuren in de kelder naar vriendjes, spelend leren bij Boer en Burcht en leven als een echte boer bij Stoere Boeren op het Veen.

Speuren tijdens Kinderboekenweek
In de herfstvakantie kunnen kinderen het Kinderboekenweekthema Vriendschap al speurend onderzoeken in Museum Vlaardingen. We zijn benieuwd of ze alle bekende vriendjes uit kinderboeken en van de televisie kunnen terugvinden in de kelder.

Boer en Burcht
Onze familie doe-tentoonstelling Boer en Burcht gaat ook gewoon door. Gewapend met een boekje vol wetenswaardigheden, opdrachten en andere leuke dingen, leren kinderen hoe men leefde en werkte in het Middeleeuwse Vlaardingen anno 1018.

Stoere boeren op het veen
Tijdens de voorbereidende werkzaamheden voor het Blankenburgtracé in 2016 stuitten de onderzoekers op een middeleeuwse terp. Dat bleek het begin van een lange reeks ontdekkingen te zijn. In ons theater is de expositie Stoere Boeren op het Veen te vinden. Hier kunnen kinderen archeologische vondsten uit de veengrond bekijken, van stenen potten en andere gebruiksvoorwerpen tot een echte eenden schedel. Topstuk van de collectie is de oudste wan van Nederland, die werd gebruikt om graan te zeven. Ook kunnen zij een quiz doen om te ontdekken of ze zelf ook een stoere boer(in) zijn. Hebben zij wel genoeg te eten? Hebben zij het warm genoeg? Bij deze quiz moeten kinderen als een echte boer in ieder seizoen keuzes maken.

Gerelateerd