Speuren, spelen en beleven in de meivakantie

23-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Je hoeft je niet te vervelen in de meivakantie, zelfs niet als de zon zich even niet laat zien. In Museum Vlaardingen is genoeg te doen met een spannende speurtocht, de zoekkelder, kidsmuseumnacht en de boeiende nieuwe tentoonstelling Waterdicht. 

Speurtocht Ridder Rick & Hendrik de Haring en de zoekkelder
Ga samen met Ridder Rick en Hendrik de Haring op speurtocht door het museum. Zo ontdek je alles over de geschiedenis van Vlaardingen, van maliënkolders tot aan de haringvisserij. Aan het einde van de speurtocht maak je je eigen magische kruidenbuideltje. De echte speurneuzen kunnen nog even doorzoeken in de speciale zoekkelder. 

Kidsmuseumnacht – a night at the museum
Ridder Rick heeft een geheimzinnige sleutel gevonden in de kelder van Museum Vlaardingen. Op het plafond van de Koepelkamer ontdekt hij een prachtige schildering met allerlei mythische figuren. Wat valt er veel te ontdekken! Goden en godinnen, en... kleine dikke engeltjes. Wat zouden die te betekenen hebben? Historicus en geschiedenislerares Cora Laan vertelt je alles over de symboliek van onze mythische helden. Het is niet eng, wel spannend. Want ’s avonds is het een beetje donker in het museum. Je krijgt een zaklamp mee en er liggen matjes klaar om op te liggen. Je mag natuurlijk ook je eigen kussen meenemen om lekker op te chillen, en je eigen zaklamp. Kom je ook naar de Kidsmuseumnacht? Aanmelden via info@museumvlaardingen.nl. Toegangsprijs is 5 euro per kind (gratis toegang voor één begeleider per kind). Jij en je ouders zijn van harte welkom!
Vrijdag 3 mei om 19.00 of 20.00 uur (duur: circa 30 minuten)
 

Tentoonstelling Waterdicht?!
Op vrijdag 3 mei opent ook de kindertentoonstelling Waterdicht?!. Weet jij hoeveel water het kost het om één sinaasappel te maken? Speel (en leer) met ons waterlaboratorium en ontdek alles over duurzaam watergebruik, de grote en kleine waterkringloop, water in de natuur, waterschaarste, waterzuivering en nog véél meer! Neem een kijkje in de sloot vol geheimen, speel in de visvijver, ontdek de pratende wc en bouw dammetjes. Hoe zou het trouwens zijn om elke dag 6 kilometer te moeten lopen, om water te halen...? Ontdek het snel!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date