Spelers en materiaal gezocht voor jubileum Harmonie

21-06-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 18 november is het precies 200 jaar geleden dat de Harmonie zich vestigde aan de Schiedamseweg. De Kleine Zaal, zoals de Harmonie tegenwoordig ook wel wordt genoemd, vormt hiermee de bakermat van het huidige theater dat in 1952 haar deuren opende. Dit jaar staat de Stadsgehoorzaal op passende wijze stil bij dit bijzondere 200-jarig jubileum.

De Stadsgehoorzaal komt graag in contact met mensen die ooit een (eerste) voorstelling in de Harmonie hebben gespeeld. Wat zou het geweldig zijn als er nog foto's, posters, scripts of attributen van deze voorstelling(en) bestaan. Ook alle leuke, mooie, grappige en ontroerende verhalen en anekdotes die zich in of rondom de Harmonie hebben afgespeeld zijn van harte welkom!

 

Feestelijke jubileumvoorstelling

Aan de hand van de voorstellingen, verhalen en verzamelde informatie gaat regisseur Mark Eikelenboom aan de slag om een gloednieuwe jubileumvoorstelling te creëren. Samen met Vlaardingse amateurgezelschappen zal al het materiaal onder de loep worden genomen en zal worden gekeken welke scenes, teksten en passages uit de verschillende voorstellingen kunnen worden ingezet in de jubileum-montagevoorstelling. In overleg met de spelers, regisseur en producent wordt vervolgens een passend repetitieproces opgezet en uitgevoerd. De fragmenten zullen door Eikelenboom
'als in een snelkookpan' in 24 uur aan elkaar gemonteerd worden. Een live-band smeedt de verschillende historische theaterfragmenten aan elkaar, zodat er uiteindelijk op zaterdag 18 november een muzikale, theatrale, verrassende én feestelijke jubileumvoorstelling op de planken in de Stadsgehoorzaal staat!

 

Speel jij mee?

Iedereen die materiaal heeft van zijn/haar eerste voorstelling en/of graag betrokken wil zijn bij en/of mee wil spelen in deze unieke jubileumvoorstelling kan zich (aan)melden bij Claudia van Hulst (producent Stadsgehoorzaal) via claudia@stadsgehoorzaal.nl   en 010- 434 05 00. Ook voor vragen, ideeën en verdere suggesties kan contact op worden genomen met Claudia van Hulst.  

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date