Speciale editie Keuken van Vlaardingen

25-11-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘Nieuwe Vlaardingers op reis’ organiseren Museum Vlaardingen en Marleen Bos op vrijdag 29 november a.s. een speciale editie van De Keuken van Vlaardingen. Geniet van een bijzondere maaltijd, mooie verhalen, muziek en de tentoonstelling.

De tentoonstelling ‘Nieuwe Vlaardingers’ sluit deze winter haar reis door de stad af in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling, een initiatief van Marleen Bos in opdracht van de Gemeente Vlaardingen, markeert de uitzonderlijke toevlucht van vluchtelingen uit met name Syrië en Eritrea naar o.a. Nederland in 2015. Zestien nieuwe Vlaardingers vertellen hun verhaal, over hoe zij hun geboorteland in oorlog zijn ontvlucht en hier in Vlaardingen hun kansen om een nieuw leven op te bouwen, met beide handen aangrijpen. De tentoonstelling stimuleert dat hier geboren en nieuwe Vlaardingers elkaar beter leren kennen en waarderen. De verhalen van de nieuwe Vlaardingers zijn bovendien een inspiratiebron voor toekomstige nieuwkomers.

Ter gelegenheid van de opening van deze laatste tentoonstelling, organiseren Museum Vlaardingen en Marleen Bos een speciale Keuken van Vlaardingen. Tussen de gangen van de maaltijd door portretteert De Keuken van Vlaardingen uiteenlopende stadsbewoners, elk met een eigen verhaal en achtergrond. De Keuken gaat over het vertellen en delen van verhalen, naar elkaar luisteren, elkaar inspireren en leren van elkaar.

Tijdens deze speciale editie zullen meerdere gasten centraal staan, zoals Sahra Muse (1970), in 1990 gevlucht uit Somalië en al 25 jaar actief in Vlaardingen bij de integratie van nieuwkomers, de laatste jaren ook als theatermaker, en Simon Petrus (1983), in 1993 gevlucht uit Irak en samen met zijn tweelingbroer Eugène inmiddels uitgegroeid tot veelgevraagde hairstylisten en eigenaars van de gerenommeerde kapperszaak Maistro in Rotterdam.

Wilt u aanschuiven? Reserveer snel, want er zijn voor deze speciale Keuken van Vlaardingen slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor € 17,50 (exclusief drank) geniet u van een bijzondere maaltijd, inspirerende verhalen, muziek en de tentoonstelling.

Wanneer: vrijdag 29 november a.s. van 18.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur). Locatie: Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, 3131AG Vlaardingen. Aanmelden via info@museumvlaardingen.nl. U ontvangt vervolgens een mail met een betaalverzoek, u kunt betalen via Ideal (€0,50 transactiekosten). Aanmelden en contant betalen aan de kassa van het museum is ook mogelijk. Let op: Pas na betaling is uw reservering definitief. 

De Keuken van Vlaardingen wordt mede mogelijk gemaakt door Restaurant Muz-ze en Fonds Schiedam Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date