smART Talk in het kader van Open Ateliers

13-05-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Wat is nou eigenlijk kunst? Als een werk in de white cube van een kunstinstelling wordt geplaatst of als iemand zegt dat het kunst is? Hebben kunsthistorici, galeriehouders of juist de kunstliefhebbers het hoogste woord? En wanneer is iemand een kunstenaar? Gaat het over het uiten van creativiteit of toch om de verkoopbaarheid of met iets vernieuwends komen?

Het blijven interessante, maar tegelijkertijd ingewikkelde vragen. De kijk op de kunstenaar en zijn werk is vele malen veranderd door de eeuwen heen. Mede door alle grensvervagingen en de uitdagende postmodernistische kunststromingen. Een eenduidig antwoord zal er wellicht nooit meer zijn. Of toch wel? Laat je mind prikkelen tijdens eensmART Talk met als thema: Alles kan kunst zijn.

Marjolein Blaauwbroek is kunsthistoricus, tekstschrijver en fotograaf. Haar focus ligt op de persoonlijke ervaring van de kunst van nu en het hedendaagse kunstenaarschap. Ze ziet zichzelf als een brug tussen de creatieve kunstenaar en de nieuwsgierige kunstliefhebber en kunstkenner.

De smART talk wordt gegeven in de Cultuurwerkplaats aan de Vetteoordsekade 12 op donderdag 18 mei en begint om  20.00 uur. Toegang vijf euro. Reserveren via www.openateliersvlaardingen.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date