Slagerij van Kampen met gloednieuwe show én unieke workshop

14-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ben je gek op (pop)muziek, slagwerkinstrumenten en heb je stiekem altijd al eens (drum)les willen hebben van een prof? Op zaterdag 20 oktober sla je deze vliegen in één klap: kom naar de gloednieuwe show Toccata Da Fuga van Slagerij van Kampen én doe voorafgaand aan de voorstelling mee aan de unieke trommelworkshop gegeven door bandleider Johan Boere.

Slagerij van Kampen, met recht de ‘godfather’ onder de slagwerkgroepen genoemd, begon in 1982 (met twee vrouwen en twee mannen, sinds 1998 uitgebreid met een extra man) met het produceren van popmuziek, louter en alleen op slagwerk gespeeld. In tweeëndertig jaar is de groep met hun unieke, geheel eigen stijl uitgegroeid tot een internationaal succes.

Met hun nieuwe show Toccata Da Fuga, letterlijk vertaald  "aangeraakt door vlucht", brengt Slagerij van Kampen een muzikale ode aan alle volkeren en culturen die onze planeet rijk is. De bezoeker wordt meegenomen op een indrukwekkende reis rond de wereld, waarin de samensmelting van culturen door de overweldigende oerdrift van de drums en de hartverwarmende energie van de bandleden tot leven komt. Soms groots en meeslepend, dan weer ragfijn en verstillend. Slagerij van Kampen staat garant voor een fantastische live-ervaring!

En dat is nog niet alles, want voorafgaand aan de show geeft bandleider Johan Boere tussen 19:15 en 19:40 uur in de foyer van het theater een unieke en eenmalige trommelworkshop waarbij de deelnemers zelf eens de mooie combinatie van geluid en beweging kunnen ervaren. Boere wil zijn passie voor het trommelen graag delen met anderen. Daarbij komt dat het spelen in een slagwerkgroep een unieke ervaring is: ,,Uiteindelijk zal een groep spelers naar elkaar moeten luisteren, op elkaar moeten reageren en vertrouwen om tot een goede gezamenlijke uitvoering te komen.'' Als dat lukt dan ontstaat er een heerlijke synergie! Het is niet nodig om zelf (slagwerk)instrumenten mee te nemen, de enige voorwaarde om mee te mogen doen is in het bezit zijn van een toegangsbewijs voor de voorstelling.

Zaterdag 20 oktober 20.15 uur (19.00 deuren open), toegangsprijs €26, - incl. consumptie, theaterdiner €27,50 pp bij Restaurant De Hofnar of Bier- en Eetlokaal Antonius, te boeken via stadsgehoorzaal.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date