Simone Kleinsma raakt met solovoorstelling

02-11-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na twee succesvolle eigen shows en veelvuldig geprezen hoofdrollen in musicals is vakvrouw Simone Kleinsma terug in de theaters met een nieuw soloprogramma. In de indrukwekkende en intieme voorstelling Simone!, op zondagmiddag 6 november te bewonderen in de Stadsgehoorzaal, leert zij het publiek de vrouw achter de vedette op een prachtige manier beter kennen.

De zangeres, de musicalster, de kleinkunstenaar, de actrice, maar bovenal de vrouw zelf. In haar theaterconcert Simone! is Kleinsma persoonlijker dan ooit. Zonder toeters en bellen zoals deze in uitbundige musicals vaak de boventoon voeren – dansers, kostuums, decors, orkest – maar enkel met een vleugel en een stem haalt Kleinsma, onder begeleiding van Bernd van den Bos, vroege herinneringen op. Ze neemt het publiek mee op een muzikale reis door haar leven aan de hand van 27 lang gekoesterde liedjes, samengesteld met tekstschrijver Frank Houtappels rondom het thema ‘vasthouden en loslaten’, afgewisseld met gloedvolle nieuwe teksten, anekdotes, gedachtes en verzuchtingen.

Kleinsma deelt haar dromen, maar ook haar onzekerheden en verdriet. Kwetsbaar vertelt ze over de dood van haar moeder en het gemis van haar doodgeboren dochtertje;  prachtige en ontroerende verhalen die vloeiend overgaan in de liedjes, waaronder een reeks Aznavour-vertalingen die Kleinsma tonen als een overtuigend chansonnière. Maar ook Marco Borsato en Ivo de Wijs passeren de revue, evenals een aantal hilarische typetjes waaronder een bejaarde Amsterdamse en een dronken cafébezoeker. Zingend en spelend verklaart Kleinsma de liefde, mijmert, grapt, vervloekt en klapt ze uit de school.

Een juweel van een voorstelling, en zeker niet alleen voor de liefhebber van het betere Nederlandstalige lied. De titel van het programma vat de inhoud perfect samen: dit is Simone, met een uitroepteken!

Zondag 6 november 2016 I Aanvang 15:00 I deuren open 14:00 uur I € 28,00

Kaarten kunnen worden besteld via stadsgehoorzaal.nl , en daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date