Sfeervolle zondag met Muziek bij de Buren

12-12-2017 Uit Redactie

Fotografie: Ton Delfos

VLAARDINGEN - Ondanks de hevige sneeuwval hebben veel dappere Vlaardingers afgelopen zondag minimaal één van de 25 deelnemende huiskamers van het festival Muziek bij de Buren bezocht. Met in het totaal naar schatting 500 unieke bezoekers kan de organisatie spreken van een succesvolle eerste editie van de Vlaardingse variant van dit landelijke initiatief.

Iets na twaalven wenste cultuurwethouder Arnout Hoekstra alle bezoekers bij de officiële opening in KADE40 een fijne middag toe. Kort daarop vertrokken de aanwezige belangstellenden richting de verschillende huiskamers, waar zij warm ontvangen werden door de zeer gastvrije bewoners. In elke huiskamer was er een hartelijk welkom met een hapje en een drankje. Bezoekers van het huiskamerfestival hadden genoeg te kiezen: de muzikale stijlen van de acts varieerden van keiharde punkrock tot het zeer intieme singer-songwritersgenre.

Muziek bij de Buren werd niet alleen in de haringstad georganiseerd. In veertien steden door het hele land openden bewoners de deuren van hun woning voor wildvreemde muziekliefhebbers. Het lokale poppodium Kroepoekfabriek besloot het festival naar Vlaardingen te halen, waarop projectleiders Jonne Robberegt, Sophieke Thurmer en Tjerk van der Ende aan de slag zijn gegaan met het werven van muzikanten en huiskamers.

De intentie is om volgend jaar een vervolg te geven aan Muziek bij de Buren. Ook wordt er al gefluisterd over een kleine zomereditie. Al is het alleen maar om te voorkomen dat de bezoekers zich opnieuw door erbarmelijke weersomstandigheden moeten werken om in één van de sfeervolle huiskamers terecht te komen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date