Scouts op vossenjacht in Stadshart

26-03-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ruim zestig scouts van de Maurits-Vioolgroep hebben vandaag in het centrum van Vlaardingen jacht gemaakt op 'vossen'. De kinderen moesten op zoek naar verklede figuranten, zoals koks, paashazen, bloemenmeisjes, ridders en straatmuzikanten.

De groep scouts, in de leeftijd van vier tot elf, verzamelden om tien uur bij de Grote Kerk. De oudere scouts hadden zich toen al verkleed en zich verdekt opgesteld in de stad.

In groepjes trokken de kinderen daarna de stad in. 'Het was best moeilijk, naar we hebben alle vossen gevonden', zei een van de deelnemers, die net twee vossen had gevonden, scouts verkleed als bij. 'De vossen zagen er best gek uit, maar daarom was het ook juist leuk', zei een andere scout.

De vossenjacht stond helemaal in het teken van Pasen en de lente en werd dan ook afgesloten door een Paashaas met een flinke mand vol snoep. 'Dankzij het mooie weer en de goede organisatie was dit een prima aftrap voor het voorjaarsseizoen', blikt voorzitter Rob de Ridder tevreden terug.

De komende tijd draaien de scouts hun opkomsten weer gewoon op het terrein in de Broekpolder. Voor meer informatie: mauritsviool.nl .Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date