Scouting Holy weer te vinden

03-07-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Scoutinggroep Allart van Heemstede draait prima, maar niet iedereen weet deze groep aan de Lemsterlandhoeve 70 in Holy-Noord makkelijk te vinden.

Naast de 200 leden en vrijwilligers van de scoutinggroep wordt de locatie bezocht door bezoekers van buiten Vlaardingen zoals de leden van de Scoutingregio Maasdelta maar ook door basisscholen en groepen van Scouting Nederland die op deze locatie hun school- en zomerkampen organiseren.

De scouting heeft de gemeente in het verleden om een wegwijzerbord gevraagd maar dat bord kwam er niet. Daarom overhandigde het CDA op 16 maart jongstleden een symbolisch wegwijzerbord aan Jasper Hoekstra, voorzitter van Allart van Heemstede met de toezegging dat het CDA zich hard zal maken voor het realiseren van een permanent en officieel wegwijzerbord op de gewenste locaties.

CDA raadslid Marieke Thommis heeft verantwoordelijk wethouder Bart Bikkers kort geleden nog gevraagd of hij bereid was de scoutinggroep tegemoet te komen door een officieel wegwijzerbord te realiseren op de gewenste locaties. Bikkers dook daarop in de geschiedenis van eerdere toezeggingen en het bleek dat één van zijn voorgangers in 1992 al eens de toezegging had gedaan over bewegwijzering. Dat werd dus weleens tijd vond Bikkers, en vandaag bracht hij samen met Thommis het bord aan, op één van de straathoeken van de Lemsterlandhoeve. Aanwezig was daarbij natuurlijk ook Jasper Hoekstra van de scoutinggroep.

Enkele buurtbewoners kwamen wel met een kanttekening voor wat betreft de plek van het bord: de vuilniswagens van Irado gaan op die plek nog weleens over het stoepje, dus grote kans dat bij de eerste de beste keer het bord eruit gereden wordt.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date