Schrijf een brief: verander een leven!

03-12-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 10 december, de dag van de Rechten van de Mens, worden overal ter wereld brieven geschreven voor mensen van wie elementaire rechten worden geschonden. Ook worden groeten gestuurd aan deze mensen om hen een hart onder de riem te steken. 

Doe ook mee in Vlaardingen
Op initiatief van Amnesty International afdeling Vlaardingen is ook in deze stad iedereen van harte welkom om op 10 december een brief (over) te schrijven in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100, van 12.00-17.00 uur. Thee en koffie staan klaar! 

Waarom solidariteitsbrieven
Emil Ostrovko die op 17-jarige leeftijd 10 jaar cel kreeg vanwege een onterechte beschuldiging, Sarah Mardini en Sean Binder die op Lesbos vluchtelingen hielpen en nu beschuldigd worden van spionage en mensensmokkel zijn enkele voorbeelden van mensen voor wie iedereen op 10 december in actie kan komen. 

,,Door de solidariteitsbrieven van Amnesty hielden ik en mijn familie moed. Ik werd vrijgelaten, omdat mensen onze vrijlating eisten.'' Dat schreef de Ethiopische journalist Eskinder Nega voor wie Amnesty vorig jaar in actie kwam!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date