Rosalie Wagenaar: ,,Altijd maar dansen!’’

30-08-2021 Uit Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Rosalie Wagenaar startte al vroeg met dansen en toen ze 13 jaar was maakte ze voor het eerst goed en wel kennis met Ierse dans. Vandaag de dag is ze volledig professioneel docent Ierse dans en eigenaar van haar eigen dansschool: Rose World Dance Centre . Die vind je vanaf nu aan de Olivier van Noortlaan 122b. Als je die straat helemaal uitrijdt dan kom je er vanzelf, en je kunt er ook nog eens gratis parkeren. 

,,Als ik één ding geleerd heb dan is het wel dat je moet doen wat je passie is’’, vertelt Rosalie in haar nieuwe onderkomen op het voormalige Unileverterrein. ,,Ik ben hier in Vlaardingen gestart met Iers dansen en na een paar jaar zette ik de volgende stappen in Den Haag. Ongeveer in diezelfde tijd maakte ik via een vriendin kennis met de folkgroep Rapalje. Die hadden ook dansers en daar mocht ik een keer invallen. Dat beviel goed, van beide kanten en daar ben ik niet meer weggegaan.  Daarmee trek ik nog steeds (nu het weer voorzichtig kan) langs de Nederlandse theaters’’.

Rosalie werd helemaal gegrepen door het ‘Ierse dansvirus’ toen ze de wereldberoemde Michael Flatley zag optreden in de show “Lord of the Dance”. ,,Ik raakte zo ontzettend enthousiast en wilde koste wat kost dit ook leren’’, aldus Rosalie. ,,Na die eerste jaren op verschillende dansscholen ben ik het nog serieuzer gaan aanpakken en vanaf 16/17 jaar ging ik regelmatig deelnemen aan wedstrijden. In mijn leeftijdsklasse ben ik een keer derde geworden bij de Europese kampioenschappen en ook heb ik meegedaan aan de WK’’.

Na de middelbare school vonden de ouders van Rosalie dat ze nou ook maar eens een ‘baantje’ moest zoeken. En dat werd dus haar passie overbrengen op anderen: lesgeven in Ierse dans. Rosalie: ,,Die eerste voorzichtige stapjes op lesgebied heb ik tien jaar geleden gezet en ik ontdekte dat ik het lesgeven toch wel erg leuk vond.  Om een nog betere basis te hebben ben ik in januari 2014 naar Ierland geweest om examen af te leggen voor het diploma docent Ierse dans. Met succes, en nu ben ik één van de vijf gediplomeerde docenten in Nederland (voor organisatie CLRG). Ik mocht in Ierland later ook nog eens als één van de gelukkigen drie jaar achter elkaar deelnemen aan de Riverdance Trinity College International Summer School (2015, 2016, 2017), waar ik gewerkt heb met professionele dansers en grote namen in de Ierse danswereld’’.

Het bleef overigens voor Rosalie niet bij een dansopleiding. Ze volgde namelijk ook nog eens een jaar een vooropleiding Klassieke zang aan het Conservatorium en aan de Koningstheateracademie in Den Bosch startte ze met een cabaretopleiding. ,,Die cabaretopleiding heb ik helemaal afgemaakt en dat heeft me erg geholpen om goed te presenteren op mijn dansschool’’, zo vertelt ze.

Haar dansschool is ze destijds gestart in Maassluis en in seizoen 2020/2021 bestond deze alweer 10 jaar. ,,Daarom was het tijd voor een volgende stap’’, vervolgt Rosalie. ,,Een uitbreiding van de dansschool met meerdere soorten werelddans! Het resultaat is de start van Rose World Dance Centre in Vlaardingen. Daar werk ik nu met verschillende collega’s die allemaal hun eigen talent, kennis en vaardigheden als dansdocenten meebrengen. Van Ierse dans tot Flamenco, van Afrofusion tot tapdance en er zijn ook diverse soorten danslessen voor kinderen. Voor wie razend benieuwd is, misschien twijfelt, of nog niet weet wat te kiezen…en natuurlijk voor alle anderen is er op zaterdag 4 september een open dag van 13.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt daar kennismaken met allerlei dansvormen en de docenten. Wel even inschrijven via deze link! ”.

Wie niet kan wachten vindt alle informatie over Rose World Dance Centre hier: https://www.werelddansschool.nl/ 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date