Rootsriders brengt eerbetoon aan King of Reggae

03-11-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 9 november staat bij De Kroepoekfabriek de avond in het teken van Bob Marley. De Nederlands/Caribische band Rootsriders brengt een ode aan de beginjaren van Bob Marley en The Wailers. Tributes als deze maken dat het werk van The King of Reggae nog altijd voortleeft, ook in Vlaardingen.

Rootsriders
Rootsriders is een Nederlands-Caribische tributeband die het werk van Bob Marley viert. De band ontstond in aanloop van een speciaal herdenkingsconcert voor de 25e sterfdag van Marley. Het succes van deze avond zorgde ervoor dat de band besloot door te gaan. De daaropvolgende jaren heeft Rootsriders een vaste achterban vergaard. De tributes van de band zijn zodanig sterk, dat de band een album uitgebracht heeft waar samenwerkingen met onder andere Janne Schra, Room Eleven en The Opposites op te horen zijn.

Bob Marley
Bob Marley heeft eigenlijk geen introductie nodig. Hij is uitgegroeid tot een van de grootste iconen in de muziek. Dit heeft hem de bijnaam The King of Reggae opgeleverd. Samen met zijn band The Wailers is Marley verantwoordelijk door de bekendheid van reggae bij het grote publiek. Hits als ‘Stir It Up’, ‘No Woman No Cry’ en ‘Redemption Song’ worden als klassiekers gezien, die vandaag de dag nog steeds populair zijn. Rootsriders brengt een eerbetoon aan het werk van Marley en The Wailers uit de sixties, het werk wat er voor zorgde dat de wereld kennis maakte met hun unieke blend van reggae.

Vrijdag 9 november, deur open: 20.30 uur, aanvang 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nlGerelateerd