Rondleidingen in Voedselbos Vlaardingen weer van start

11-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ook dit jaar organiseert stichting Voedselbos Vlaardingen weer maandelijks een rondleiding op zondagmiddag. De eerste rondleiding is op zondag 24 februari. 
 

Eetbare soorten

Het voedselbos is en plek waar bekende en minder bekende eetbare gewassen te vinden zijn. Fruit- en noten bomen zijn aangeplant, maar bijvoorbeeld ook soorten waarvan het blad eetbaar is. Het ontwerp van een voedselbos is geïnspireerd op natuurlijke principes.

Aan de rand van de Vlaardingse Westwijk is het voedselbos enkele jaren geleden aangeplant op een stuk grond van bijna een hectare. Het doel van dit project is het combineren van voedselproductie met recreatie en educatie. Ook schoolgroepen kunnen het voedselbos bezoeken.

 

Rondleiding

Wil je meer weten over het hoe en waarom van voedselbossen en over Voedselbos Vlaardingen?
Er zijn nog enkele plekjes beschikbaar voor de rondleiding op 24 februari, deze start om 15.00u en duurt zo’n 1 tot 1,5 uur. Meld je wel van te voren aan. Dat kan tot en met de zaterdag voor de excursie via: info@voedselbosvlaardingen.nl  Vermeld bij je aanmelding ook je telefoonnummer.

Deze rondleidingen worden georganiseerd op basis van waardebepaling achteraf. Je bepaalt na afloop wat je het waard vond en doneert dit bedrag aan de persoon die de rondleiding verzorgt. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan de stichting Voedselbos Vlaardingen. Meer informatie en ook de data voor de komende rondleidingen tref je op de site: www.voedselbosvlaardingen.nl  

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date