Categorieën

Service

Ratatouille met De Bende van Beuving

Ratatouille met De Bende van Beuving
Uit

Ratatouille met De Bende van Beuving

  • Redactie
  • 06-11-2016
  • Uit
Ratatouille met De Bende van Beuving
VLAARDINGEN - Op vrijdag 11 november staat De Bende van Beuving, bestaande uit cabaretier/zanger Ernest Beuving en de vier topmuzikanten Josse Hornsveld, Jaap Berends (muzikant Harry Sacksioni), Jan Wolfkamp (o.a. Purper, Robert Long, Jenny Arean) en Erik Raayman (gitarist/bassist Liesbeth List), op de planken in de Stadsgehoorzaal. Met in hun cabareteske muziekprogramma Klap van de Korenmolen een bijzondere (hoofd)rol voor Zanggroep Ratatouille uit Vlaardingen, die vele nummers mee zal zingen en bovendien een aantal nummers uit haar eigen repertoire ten gehore zal brengen. De repetities zijn in volle gang! 

Geen voetbalklassieker Feyenoord-Ajax op zondag 23 oktober voor Zanggroep Ratatouille, maar toonladders en samen met De Bende van Beuving keihard repeteren voor de gezamenlijke voorstelling Klap van de Korenmolen. De muzikale en cabareteske voorstelling laat zich het beste omschrijven als een spoedcursus geluk, gegeven door cabaretier/zanger Ernest Beuving, die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’ Het resultaat is een voorstelling half cabaret/half concert met veel humor, imitaties, persiflages en improvisaties tussendoor. Zanggroep Ratatouille, o.l.v. Ana Mihajlovic, zingt de nummers vol overgave mee en ligt tijdens de acts tussendoor stiekem ook een beetje onder de stoel van het lachen. Acts van een borderline-dansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot een Mick Jagger met ADHD. 

Zanggroep Ratatouille: ,,Het was onze eerste kennismaking met Ernest en meteen een hele goede! In totaal zingen we als koor in de voorstelling acht nummers mee en daarnaast zingen we ook twee nummers uit ons eigen repertoire. De eerste repetitie oefenden we meteen alle nummers uit de voorstelling en tot onze grote vreugde vond Ernest dat er een mooi geluid uit ons koor komt. Ernest vertelde bij ieder nummer uitgebreid waarom dit nummer in de voorstelling zit, zo kregen we alvast een klein voorproefje van hoe de avond zal verlopen. Wij kijken ontzettend uit naar een leuke, muzikale en gezellige avond op 11 november!’’

Vrijdag 11 november, deur open 19.30 uur, aanvang 20.30 uur, toegang € 19,-. Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →