"Loving Vincent" in Filmtheater Het Zeepaard

18-12-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film "Loving Vincent" van  regisseurs Dorota Kobiela en Hugh Welchman, met de stemmen van Saoirse Ronan, Helen McCrory en, Aidan Turner


Het verhaal

De film is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film zijn meest inspirerende schilderijen tot leven. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of de problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?

Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De mensen die hij ontmoet (allemaal ooit geportretteerd door Van Gogh), hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Loving Vincent schildert een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

"Loving Vincent" wordt vertoond op donderdag 21 december om 20.30 uur en in verband met de kerstvakantie is de tweede voorstelling op zondag 7 januari om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl
 
De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

de trailer van "Loving Vincent" kun je hier zien 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date