"I am Not your Negro" in Het Zeepaard

11-09-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film “I am Not your Negro” van regisseur Raoul Peck, met de stem van Samuel L. Jackson.

Het verhaal

In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project: Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar. In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaat. Maar de inspirerende en nog steeds relevante boodschap van Baldwin is universeel en doet een beroep op iedere samenleving en ieders verbeeldingskracht. I Am Not your Negro kreeg een Oscarnominatie voor beste documentaire 2017.

Deze veelgeprezen documentaire draait in het kader van de Vredesweek met dit jaar als thema De Kracht van Verbeelding.

“I am not your negro” draait op donderdag 14 september om 20.30 uur en op zondag 17 september om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

Gerelateerd