Categorieën

Service

Psycholoog schrijft sciencefiction

Psycholoog schrijft sciencefiction
Uit

Psycholoog schrijft sciencefiction

  • Redactie
  • 03-10-2015
  • Uit
Psycholoog schrijft sciencefiction

VLAARDINGEN – Overdag is Vlaardinger Peter Swart (1957) medisch psycholoog in het Erasmus Medisch Centrum waar hij oncologiepatiënten begeleidt en training geeft aan verpleegkundigen. Wanneer hij niet aan het werk is in het EMC verdeelt hij zijn tijd over gezin, schrijven, muziek en (strip)tekenen. Swart heeft inmiddels al enkele muziekalbums geproduceerd, waarvan de muziek een link heeft naar de symfonische rock van de 70-er jaren. Sciencefiction en fantasy vormen hierbij belangrijke inspiratiebronnen.

Kort geleden heeft hij deze inspiratiebronnen ook gebruikt om een boek te schrijven en uit te brengen, getiteld “Kroniek van Oderan”. "Kroniek van Oderan" is een roman in het sciencefiction/fantasy-genre, handelend over de kolonisatie van Oderan, een planeet die overeenkomsten vertoont met de Aarde en cirkelt rond de ster Upsilon Andromeda. Oderan blijkt echter minder herbergzaam dan men had gedacht.

In het boek komen geen robots of ingewikkelde technologische betogen voor, maar veel aandacht voor persoonlijke reacties op extreme omstandigheden en onderlinge relaties.

“Kroniek van Oderan” is in Vlaardingen exclusief te koop bij Boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein. Het is uitgegeven door en ook te bestellen bij Boekscout.nl  Voor meer info kunt u ook terecht op de website van de auteur: peterswart

Wagenborg Nedlift

Schiedamsedijk 75, Vlaardingen

Meer over Wagenborg Nedlift →