Psychologische thriller in Het Zeepaard

26-04-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film “Room”, geregisseerd door Lenny Abrahamson. “Room” is een originele psychologische thriller naar de internationale bestseller van Emma Donoghue.

 

Het verhaal

Het kalme leventje van Ma en haar vijfjarige zoon Jack, in hun bijzondere universum, neemt een wending als het verlangen naar de buitenwereld te groot wordt. Voor Jack is de kamer zijn wereld: de plek waar hij geboren is, waar hij en zijn moeder eten en slapen, spelen en leren. Dankzij de intense liefde voor haar zoon heeft Ma het voor elkaar gekregen om hem te laten opgroeien in een kleine kamer.

Regisseur Lenny Abrahamson ontvouwt met buitengewone precisie en originaliteit de bizarre waarheid achter de situatie van moeder en zoon. Emma Donoghue bewerkte haar roman Room, die de shortlist haalde van de Man Booker Prize in 2010, zelf tot filmscenario met bloedstollende wending. Aangrijpende acteerprestaties van de jonge Jacob Tremblay en van Brie Larson die de Oscar voor Beste Actrice won.

 “Room” draait op donderdag 28 april om 20.30 uur en op zondag 1 mei om 16.15 uur. Reserveren kan via hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van de Vue Bioscoop aan het Veerplein.

Gerelateerd