Categorieën

Service

Première van het Balder Theater!

Première van het Balder Theater!
Uit

Première van het Balder Theater!

  • Redactie
  • 12-12-2016
  • Uit
Première van het Balder Theater!
VLAARDINGEN - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december is de première van de voorstelling De Verhalenfabriek. Het Balder Theater speelt haar eerste voorstelling bij Cultureel Centrum KADE40. Vanaf januari van dit jaar repeteert de nieuwe theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking iedere dinsdag in de podiumzaal van KADE40. De Verhalenfabriek is het resultaat van de repetities van het afgelopen jaar. De voorstelling is een opmaat voor wat er in de toekomst bij het Balder Theater allemaal mogelijk is.

In De Verhalenfabriek nemen de acteurs van Balder Theater de bezoekers mee op een spannende en onzekere reis langs nieuwe idiomen en ervaringen. Vanuit eenvoudige spelopdrachten en de koppeling met de letters uit het alfabet groeien intieme scènes met of zonder tekst die een vraag oproepen, antwoord geven, ontroeren of verbazen, grappig of ernstig zijn. Na de presentaties voor publiek in juli en september is er hard gewerkt om de scenes nog leuker, mooier en ontroerender te maken. Ook zijn er nieuwe scenes bijgekomen. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december gaat de voorstelling dan eindelijk officieel in première en wordt het definitieve resultaat aan het publiek getoond. De voorstelling is opgebouwd uit afzonderlijke scenes, verzonnen en gespeeld door de acteurs en laat zien waarom zij graag theater maken en waarom het zo leuk, fijn, spannend en belangrijk is om verhalen te vertellen.

 

Speciale kwaliteiten van de acteurs

Theatergroep Balder Theater bestaat uit acteurs met een verstandelijke beperking. Het spel en de inzet van deze acteurs is bijzonder en dat inspireert om met hen verhalen te vertellen. De spelers hebben een ongebreidelde kijk op de wereld om hen heen. In hun spel zijn ze naïef, onbekommerd, grenzeloos en opportunistisch. En ze zijn zich daarvan weinig bewust. Dat maakt het eerlijk, oprecht en ongeveinsd. Die ongeremdheid zorgt voor een onuitputtelijke bron van ingevingen, verrassende inzichten en theatraal onverwachte uitingen. De acteurs kunnen zich intens inleven in een eigen wereld met ideeën en fantasieën die soms onnavolgbaar zijn. Dat is boeiend om naar te kijken.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Cultureel Centrum KADE40 en door financiële ondersteuning van de Gemeente Vlaardingen, Gemeente Schiedam, het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

Speeldata: Vrijdag 16 december 2016 I Aanvang: 20:30 uur (zaal open: 19:30 uur) en Zaterdag 17 december 2016 I Aanvang: 20:30 uur (zaal open: 19:30 uur)

Entreeprijs: € 8,00 (geen pinbetalingen)  Kaarten kunnen alleen gereserveerd worden via de website van Balder Theater, baldertheater.nl

Locatie: Podiumzaal KADE40, Westhavenkade 40

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →