Pink Floyd Flower Project: de line up (2)

02-10-2017 Uit Redactie

Fotografie: Hans Anderson

VLAARDINGEN - Dertien muzikanten van overwegend Vlaardingse bodem laten op 9 december in de Kroepoekfabriek de muziek van Pink Floyd opnieuw leven. Projectleider Bo Singerling benaderde begin dit jaar bevriende musici die al in verschillende samenstellingen op de "All Star" optredens in de Kroepoekfabriek het podium lieten daveren en het massaal toegestroomde publiek deden genieten. Daarnaast heeft elk lid van de band de nodige sporen al verdiend met muzikale ervaring in diverse andere bands. We stellen er wekelijks een aantal voor.

Mynko van der Graaf – zanger en neemt zowel een aantal lead vocals als backing vocals voor zijn rekening. Heeft vooral zangervaring in de coverband M(iste)r Man. ,,Daar deden we al langere tijd eigen werk mee, maar dat liep op een gegeven moment niet zo goed meer, waarop we een tijdje covers zijn gaan doen’’. Mynko en zijn band deden mee met de ‘clash of the coverbands’ in de regio West Nederland; die wonnen ze niet maar hijzelf werd wel verkozen tot beste zanger van de avond en dat is toch een mooi visitekaartje. Naast het werken met de band doet hijzelf ook nog akoestische sessies waarbij hij zichzelf met slaggitaar begeleid. ,,Als zanger groei ik nog steeds, gelukkig en bij het Floyd Flower Project heb ik gemerkt dat we na drie, vier keer repeteren echt een band werden’’. Mynko draait ook al langer mee met de ‘All Stars’ optredens in de Kroepoekfabriek en vindt het vooral lekker om aan te haken bij anderen vanuit het idee dat het ‘gezellige mensen’ zijn. Pink Floyd kent hij vooral van zijn vader, waar hij in zijn puberteit alles van leende om ’s avonds in zijn kamertje deze muziek ‘door te akkeren’. ,,Ik was vroeger U2 fan, maar kwam er later achter dat ik niet zozeer fan van een bandje was maar meer van de muziek’’. Bij de uitvoering op 9 december verwacht Mynko dat ze er samen een feestje van maken: ,,En wel 70 % meer en beter dan dat we nu zelf denken’’.

Bo Singerling – drummer en initiatiefnemer van het Floyd Flower Project. Speelde van zijn 14-e tot zijn 28-e jaar in verschillende bandjes, maar volgens eigen zeggen was dat ‘nooit iets belangrijks of bijzonders’. Heeft ook gezongen in die periode maar besloot het wijselijk toch bij drummen te houden. Dat zingen deed Bo nogal eens bij coversessies in muziekcafé De Hommel, onder meer bij ‘setjes’ Nederpop, waaronder nummers van Herman Brood. Met zangeres Marscha Hollenberg heeft hij een mogelijk nieuw project in voorbereiding met als werktitel Baaz en hij is zelf ook benieuwd waar dit heen zal gaan. Bo is al langer betrokken bij de ‘All Stars’ optredens in de Kroepoekfabriek zoals eigenlijk alle leden van het Floyd Flower Project, maar heeft ook wat invalbeurten in KADE40 ‘gedaan’ bij saxofonist Jan de Ligt. Bo is verslingerd aan de drums, noemt Ringo Star de meest onderschatte maar wel de beste drummer van zijn tijd, en is nu vooral fan van drummers Mike Portnoy en Dennis Chambers. Op 9 december verwacht Bo vooral een toffe show, en verrassender dan menigeen verwacht. En stiekem hoopt hij vooral dat zijn schoonvader, met wie hij het Floyd Flower Project startte, vooral heel gelukkig wordt van het project.

Voor tickets kun je hier!  terecht op de website van de Kroepoekfabriek

Meer informatie vind je hier!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date